Reducér varmeforbruget, få et bedre indeklima og øg husets værdi. Der er mange gode grunde til at efterisolere dit hus, og ikke mindst mange forskellige måder, det kan gøres på.
Vi vil her komme nærmere ind på, hvad efterisolering helt præcist går ud på, hvilke typer af efterisolering der findes og måske vigtigst af alt; hvad det koster.
Få 3 gratis tilbud på opgaven
Pris: Hvad koster efterisolering?
Efterisolering af ydervæggen koster typisk mellem 1.500 kr. og 2.200 kr. pr. m2.
Efterisolering af loft koster typisk mellem 100 kr. og 140 kr. pr. m2.
Få 3 gratis tilbud på efterisolering
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på efterisolering.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på efterisolering
Hvad er efterisolering?
Byggeteknisk Viden har lavet en god video om bæredygtig indvendig efterisolering og pudsning af væg.
Efterisolering er, som navnet antyder, en isolering af huset, som finder sted efter huset er opført. Helt konkret går efterisolering ud på, at man forsøger at forbedre husets evne til at holde på varmen, således at udgifterne til opvarmning reduceres. Der er dog andre fordele ved at efterisolere sit hus end blot de økonomiske, såsom forbedret indeklima og mindre miljøpåvirkning.
Efterisolering er en fælles betegnelse for en bred vifte af isoleringsformer. Der findes med andre ord mange måder at efterisolere sit hus på. Der er fx efterisolering af ydervæg, efterisolering af gulv, efterisolering af sokkel, efterisolering af loft, efterisolering af hulmur samt efterisolering af tag – blot for at nævne nogle eksempler. I det følgende vil vi se nærmere på de mest almindelige former for efterisolering.
Typer af efterisolering
Der findes som sagt et væld af forskellige former for efterisolering. Vi vil her se nærmere på nogle af de typiske former for efterisolering, og hvilke fordele, der er forbundet med dem.
Fælles for alle typer er, at de på sigt betaler sig selv ind – både i form af lavere varmeregninger, men også ved at øge husets værdi.
Efterisolering af ydervæg
Efterisolering af ydervæg er en af de mest effektive efterisoleringstyper, men også en af de mest krævende og ikke mindst mest udgiftstunge.
En ydervæg kan både isoleres indefra og udefra. Udefra er den type, hvor man opnår den største effekt. Her monteres der isoleringsmåtter direkte på ydervæggen eller bygges et træskelet udenpå den eksisterende ydervæg, som isoleringen monteres inde i.
Efterisolering af ydervæg indefra kan ligeledes gøres på forskellige måder. Den mest almindelige måde er, at opbygge et skelet med isolering i, som efterfølgende beklædes med gips. Efterisolering indefra anbefales kun i de tilfælde, hvor det ikke er muligt at efterisolere udefra.
Pris: Hvad koster efterisolering af ydervæg?
Efterisolering af ydervæg er en af de mere bekostelige former for efterisolering. Priserne varierer, men ligger på ca. 750 kr. til 2.300 kr. pr kvadratmeter væg for isolering udefra, og ca. 1.000 kr. pr. kvadratmeter væg for isolering indefra.
Selvom prisen for efterisolering af ydervæg er høj, er det dog en udgift som i langt de fleste tilfælde tjener sig selv ind efter 10 til 20 år. Det kan dog altid godt svare sig, at indhente en række tilbud, inden man beslutter sig. Her kan 3byggetilbud.dk være en god løsning, da de grundet deres størrelse, erfaring og branchekendskab, er i stand til at indhente de bedste tilbud.
Læs mere om prisen på efterisolering af ydervæg her.
Efterisolering af loft
Efterisolering af loft er en anden meget almindelig form for efterisolering, og i modsætning til efterisolering af ydervæg, er det en af de billigste og nemmeste former.
Efterisolering af loft kan groft sagt gøres på to måder: ved at blæse isoleringsgranulat/papiruld ud over loftet eller ved at lægge et lag af isoleringsmåtter ud på loftet. Sidstnævnte kan du selv stå for, mens førstnævnte kræver en professionel.
Pris: Hvad koster efterisolering af loft?
Prisen på efterisolering af loft afhænger af, hvilken af de to typer, du vælger, og om du vælger at gøre det selv eller få hjælp af en håndværker. Hvis du vælger at efterisolere dit loft med isoleringsmåtter, skal du forvente en pris på ca. 225 til 750 kr. pr. kvadratmeter loft, hvis du får en håndværker til det. Vælger du indblæsning af isoleringsgranulat/papiruld skal du regne med en pris på ca. 175 til 500 kr. pr. kvadratmeter loft.
Efterisolering af sokkel
Når snakken falder på efterisolering, er der desværre mange som glemmer husets sokkel. Mange sokler er kun ringe isoleret og enkelte er helt uden isolering. Det er derfor et oplagt sted at efterisolere som et led i en energirenovering af boligen.
Efterisolering af sokkel kan, ligesom efterisolering af ydervæg, ske både indvendigt og udvendigt. Du kan selv stå for det, hvis du vil, men det anbefales at få hjælp fra en professionel fagmand, så du er sikker på, at arbejdet udføres korrekt.
Pris: Hvad koster efterisolering af sokkel?
De fleste vælger at få isoleret soklen samtidig med, at de får isoleret ydervæggen. De to typer af efterisolering minder også meget om hinanden, hvorfor prisen i høj grad også er ens. Du skal derfor regne med ca. 2.000 kr. pr. kvadratmeter sokkel/fundament.
Efterisolering af hulmur
Efterisolering af hulmur er en af de mest populære former for efterisolering. Det skyldes bl.a. at det er en utrolig nem og hurtig måde, at efterisolere sin bolig på. Det er desuden også en forholdsvis billig måde.
Ikke alle huse egner sig til efterisolering af hulmur, men hvis din bolig gør, er det et nemt sted at starte, hvis du ønsker at forbedre isoleringen af dit hus.
Ved efterisolering af hulmur bores der huller i fugerne på husets ydervæg, hvorefter der blæses isoleringsmateriale ind, som typisk er enten mineraluld, papiruld eller papirisolering. Der findes dog også andre isoleringsmaterialer.
Pris:Hvad koster efterisolering af hulmur
Efterisolering af hulmur er formentlig den billigste form for efterisolering, og koster typisk ikke mere end 120 til 200 kr. pr. kvadratmeter.
Efterisolering af gulv
Hvis gulvet over din uopvarmede kælder ikke er tilstrækkeligt isoleret, kan du efterisolere det. Du kan også efterisolere gulvet i din bolig, hvis du ikke har en kælder, hvis du vil undgå kolde fødder og træk, men det kan blive en dyr omgang.
Der findes groft sagt tre former for isolering af gulv i et hus uden kælder: Montering af isolering under stuegulvet, etablering af nyt terrændæk og isolering udefra ved at isolere husets fundament og sokkel, som beskrevet i et af de forrige afsnit.
Pris: Hvad koster efterisolering af gulv?
Pris på efterisolering af gulv afhænger fuldstændig af, hvilken form for du vælger. Den billigste form, hvor der monteres isolering under stuegulvet, koster i omegn af 1.300 kr. til 1.700 kr. pr. kvadratmeter, mens den dyreste form, hvor der lægges nyt terrændæk, koster ca. 3.000 kr. pr. kvadratmeter.