Hvad koster en elektriker i timen?
Et spørgsmål der kan være vanskelig at svare på, da det afhænger af, hvor i landet du bor, hvilken el-opgave det drejer sig om, om opgaven udføres af en lærling eller erfaren montør osv.
Som udgangspunkt kan du regne med en timepris på et sted mellem 300 kr. og 900 kr.
Da det er et stort prisinterval, anbefaler vi, at du indhenter priser fra flere forskellige el-firmaer.
På den måde har du nemmere ved at sammenligne priserne – og ikke mindst danne dig et bedre indtryk af prisniveauet i dit område.
Herunder fortæller vi dig, hvordan du helt gratis og uforpligtende kan indhente priser på elektrikere nær dig.
Få 3 gratis tilbud og de bedste priser på elektriker arbejde
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på elarbejde udført af professionelle el-installatører.
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
3byggetilbud.dk har været effektive til at skabe forbindelse til tre dygtige og servicemindede håndværkere. Det færdige resultat af håndværket er vi også meget tilfredse med. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på en elektriker
Find en elektriker nær dig
Timeløn: Hvad koster en elektriker i timen?
Det er meget forskelligt, hvor høje timepriser en elektriker har. Det kommer helt an på, hvor i landet vedkommende har virksomhed, og hvor erfaren vedkommende er.
Det er dog meget normalt, at en elektrikers timepris ligger på mellem 300 og 900 kroner i timen.
Når du skal finde en billig elektriker, skal du dog huske, at det ikke kun handler om timeprisen. Det handler også om, hvor meget materialerne kommer til at koste, og om elektrikeren skal have kørepenge for at køre ud til dig. Derfor svinger elektriker priser meget.
Indhent elektriker tilbud og få en bedre pris pr. time
Inden du hyrer en elektriker, bør du altid få et tilbud på opgaven. Det sikrer, at du ved nogenlunde, hvor meget du kommer til at betale for opgaven. Der er mange komponenter i spil i forhold til sådan en opgave, derfor er det vigtigt, at elektrikeren har forholdt sig til din konkrete sag.
Ved mindre opgaver kan elektrikeren give dig et tilbud baseret på det, du fortæller, eventuelt også nogle billeder du sender. Hvis det drejer sig om større opgaver, har elektrikeren typisk brug for at komme hjem til dig for at se på de faktiske forhold for ud fra det at kunne give dig et fyldestgørende tilbud.
Det bedste er, at du får i hvert fald tre tilbud fra elektrikere på, hvad opgaven kommer til at koste. På den måde er du rimelig sikker på, at du bliver tilbudt en retfærdig pris. Samtidig er det ikke uoverskueligt for dig at skulle kontakte tre elektrikere.
Vil du gøre det nemt for dig selv, er det en god ide, at du benytter dig af vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk. De har en række elektrikere og andre håndværkere tilknyttet. Når du skriver til dem, hvilken opgave du skal have udført, og hvor du bor henne i landet, finder de tre elektrikere i dit område, der kan give dig et tilbud.
Få 3 gratis tilbud på en elektriker
Hvornår har du brug for en elektriker?
Der er mange opgaver i dit hjem, hvor det er et krav, at du får en elektriker til at udføre dem. Det er typisk dem, der er skjult i væggene. Der er dog også en række el-opgaver, som du gerne selv må udføre.
Elektrikere står selvfølgelig for opgaver i dit hjem, som har med el at gøre. Der er nogle opgaver, som du ikke selv må udføre, og hvor du derfor skal have en elektriker eller en elinstallatør til at stå for dem. Der er dog også en række opgaver, hvor du kan vælge, om du selv vil klare dem, eller om du vil have en elektriker til at gøre det.
Grunden til, at der er en række el-opgaver, som du ikke selv må udføre, er, at der er en meget høj brandfare ved elinstallationer, der er udført forkert. Derfor er det særligt elinstallationer, der er skjult i væggene, der er lovkrav om, at det er en elektriker, der udfører.
På grund af den forhøjede brandfare er der også mange, der vælger at få en elektriker til at tjekke elinstallationerne i deres nye bolig. Det er med til at sikre, at de ved, hvordan tilstanden på dem er. Det er nemlig ikke noget, der fremgår af tilstandsrapporten.
Har du brug for en elektriker, bør du altid få et tilbud fra vedkommende. Det er med til at sikre, at du har styr på, hvor meget det cirka komme til at koste at løse opgaven.
Hvad laver en elektriker?
En elektriker kan udføre en lang række forskellige opgaver i dit hjem. Nogle af dem er også nogle, som du selv må udføre, mens andre er nogle, som der er krav om, at du skal have en elektriker til at udføre. Du kan læse mere om, hvilke opgaver du selv må udføre, og hvilke du skal have en elektriker til at klare, længere nede på siden.
Nogle af de mest almindelige opgaver, som en elektriker udfører, er at:
- Føre elkabler
- Tilslutte hvidevarer
- Tilslutte elvarme og elgulvvarme
- Skifte og flytte stikkontakter
- Udskifte gamle installationer til mere sikre
- Udføre el-tjek
- Sætte lamper op i vådrum og indbyggede halogenspots
- Entreprise
Føre elkabler
Vil du have flere stikkontakter i dit nuværende hjem, og har du derfor brug for at få ført elkablerne rundt i huset? Eller er du ved at bygge nyt hus og skal have lagt elkabler ind? I begge tilfælde skal arbejdet udføres af en elektriker. Kablerne ligger gemt inde i væggene og udgør derfor en stor brandfare, hvis de ikke er lagt korrekt.
Hvis du vil trække et elkabel fra en stikkontakt eller et udtag, for eksempel til en lampe, må du gerne gøre det selv. Det er ikke noget, som du behøver at få en elektriker til at gøre.
Tilslutte hvidevarer
Der er en række regler for, hvornår du selv må tilslutte dine hvidevarer, og hvornår du skal have en elektriker til at gøre det. Hvis dine hvidevarer er forsynet med en stikprop og kan sættes direkte i en stikkontakt, må du gerne selv installere dem.
Hvis du vil ændre dit køkken og derfor flytte dine hvidevarer til nye placeringer, må du også gerne det – så længe de kan blive ved med at bruge de stikkontakter, der allerede er i køkkenet.
Er der ikke en stikprop på dine hvidevarer, eller er der ikke en stikkontakt der, hvor de skal stå, skal du have en elektriker til at tilslutte dem for dig.
Tilslutte elvarme og elgulvvarme
Bor du i et hus på landet, hvor du hverken har adgang til gasnet eller fjernvarmenet, må du gerne varme det op med elvarme. Det samme gælder for boliger, der allerede blev opvarmet med elvarme, inden reglerne trådte i kraft i 1994, for sommerhuse og for tilbygninger, der ikke er tilsluttet centralvarmenettet.
Skal du lægge ny elvarme ind i en bygning eller have udskiftet dit nuværende anlæg, er det tit et omfattende arbejde, der kræver en elektriker. Hvis du derimod gerne vil have gulvvarme, ikke mindst hvis det er på et mindre areal, kan du godt selv lægge det.
Skifte og flytte stikkontakter
Du må gerne selv skifte en stikkontakt på væggen ud med en ny, hvis den for eksempel er slidt. Hvis du derimod ønsker at flytte stikkontakten til en ny placering, er det vigtigt, at du får en elektriker til at gøre det for dig. I det tilfælde ændrer du jo på elkablerne inde i væggen, og det skal du altid have en elektriker til at hjælpe dig med.
Udføre el-tjek
Når du køber et hus, er det kun de synlige elinstallationer, der er beskrevet i tilstandsrapporten. Det er dem, som den byggesagkyndige har mulighed for at se og vurdere. Det er dog i langt højere grad de installationer, der er inde i væggene, der er de farlige. Derfor er det vigtigt, at du også får undersøgt dem, når du flytter ind i en ny bolig.
Du kan få en elektriker til at udføre et el-tjek i din nye bolig. Der gennemgår vedkommende elinstallationerne for at finde ud af, om de er udført korrekt. Det sikrer, at huset ikke gemmer på en potentiel brandfare.
Sætte lamper op i vådrum
Kombinationen af el og vand er som bekendt farlig. Derfor er det vigtigt, at dine lamper i badeværelset er sat korrekt op. Du må som udgangspunkt gerne selv sætte lamperne op, men det er bedst og sikrest, at du kontakter en el-installatør for at få det gjort.
Badeværelset bliver delt op i fire forskellige vådrumszoner fra 0 til 3. 0 er der, hvor der er mest vand, og vil for eksempel være inde i selve brusekabinen. 3 er der, hvor der er mindst vand, og vil for eksempel være i loftet, hvis der er en loftshøjde på over 2,25 meter. Det er intet problem for dig at sætte lamper op i zone 3, men skal du have lamper op i zone 0-2, er det bedst, at du får en elektriker til at gøre det for dig.
Udføre elektrikerarbejde på en båd
På en båd udgør kombinationen af vand og el også en farlig cocktail. Derfor kan det også i mange tilfælde være smart, at du får en elektriker til at udføre det elektriske arbejde på din båd. Det kan for eksempel være at reparere elinstallationerne, installere lys, laderelæer, kortplotter, lanterner, køleskab og vandvarmer.
Elektriker kan stå for en entreprise ved nybyg eller ombyg
Skal du i gang med en større ombygning af dit hus, eller skal du til at bygge et helt nyt hus, kan det være rart, at det er en anden end dig, der står for at koordinere, hvornår de forskellige håndværkere skal ind i huset. Der er typisk en helt særlig orden i forhold til, hvornår de forskellige håndværkere kan komme til.
Ved en entreprise får du el-firmaet til at stå for at koordinere de forskellige håndværkere. Det gør, at du slipper for en masse logistisk arbejde i forbindelse med ombygningen eller nybygningen.
Hvilke opgaver kræver en autoriseret el-installatør?
Der er strenge regler for, hvilke opgaver du selv må udføre, og hvilke opgaver der kræver en autoriseret elektriker. Det skyldes, at brandfaren er meget høj ved elektriske installationer, der er udført forkert. Det kan føre til store skader på personer eller bygninger.
En elektriker skal som udgangspunkt udføre alle de opgaver, hvor du ikke selv kan se ledningerne. Du må altså ikke selv trække nye kabler bag væggene – lige meget om det er i et nybygget eller et ældre hus. Du må heller ikke udføre noget af arbejdet og så få elektrikeren til at afslutte det. Elektrikeren kan ikke sætte sit navn på et arbejde, hvor vedkommende ikke ved, om det lever op til en kvalitet, som han eller hun er tryg ved.
Nogle opgaver kan være svære at vurdere, om du skal have en elektriker til at udføre for dig eller ej. For eksempel må du gerne sætte et halogenlampesæt op, hvis det kommer samlet, men ikke hvis du køber delene hver for sig. Derudover må du ikke sætte det op og skjule installationen i for eksempel et nedsænket loft. Da det kan være svært at finde ud af, er det altid en god ide, at du tager kontakt til en elektriker, hvis du er i tvivl.
Hvilket elektrikerarbejde må du selv udføre?
Grundreglen for, hvilke former for elektrikerarbejde du selv må udføre, er, at det skal være nogle, der er synlige. Nogle siger også, at det er de former for arbejde, hvor du kan tage genstandene med dig, når du flytter igen. De helt åbenlyse opgaver indenfor denne kategori er selvfølgelig at sætte lamper op og tilslutte hvidevarer.
Du må dog også lidt mere end det – og også udføre nogle opgaver, hvor du ikke nødvendigvis tager genstandene med dig, når du flytter. Det er for eksempel, at du gerne må udskifte stikkontakter, hvis de skal sidde det samme sted på væggen, og at udskifte stikpropper, ledningsafbrydere og apparatkontakter.
Er der en opgave, som du er i tvivl, om du må udføre, er det en god ide, at du ringer til din lokale elektriker. Tit er de opgaver, som du selv må udføre så små, at det er alligevel ikke er nogle, som de er interesserede i. Mange firmaer har derfor en liste på deres hjemmeside over, hvilke opgaver du selv må udføre.
Når du udfører elektrikerarbejde på egen hånd, er det vigtigt, at du har det rette værktøj til det. Tjek det derfor, inden du går i gang med opgaven. Du kan enten købe elektrikerværktøj i dit lokale byggemarked eller på nettet.
Elektrikere tilbyder døgnvagt
Det er ikke sjovt at skulle være uden strøm i længere tid af gangen. Prøv at forestille dig, at strømmen gik i dit hus om fredagen, og du først kunne få en elektriker til at komme og se på det om mandagen. Det ville ikke være virkelig hæmmende. Derfor er der mange elektrikere, der tilbyder døgnvagt. Det betyder, at de kan komme ud og se på dit hus på alle tider af døgnet – hele året rundt. Hvis strømmen går nytårsaften, kan de derfor også komme forbi.
Når du hyrer en elektriker udenfor arbejdstiden, tager de sig typisk godt betalt for det. Det koster nemt 2500 ekstra for deres arbejde. Det er derfor selvfølgelig kun, hvis du akut har brug for en elektriker, at du bør tage kontakt til en på døgnvagt. Ellers bliver det en meget dyr løsning for dig.
Læs også: Hvad koster el til elbil?
Hvordan bliver man elektriker/el-installatør??
Hvis du overvejer at blive elektriker, så læs mere om uddannelsen på www.ug.dk/uddannelser/erhvervsuddannelser/teknologibyggeriogtransport/elektriker.
Hvad koster en elektriker i timen?
Det kommer helt an på, hvor i landet du søger en elektriker, og hvor erfaren vedkommende er. Det er dog meget normalt, at en elektrikers timepris ligger på mellem 300 og 900 kroner i timen.
Hvad laver en elektriker?
En elektriker kan udføre en lang række forskellige opgaver i dit hjem. Bla. tilslutning af hvidevarer, skifte/flytte stikkontakter, udskifte fra gamle til nye installationer og meget mere. Læs mere her.
Hvilke opgaver kræver en autoriseret el-installatør?
Der er regler for hvornår der kræves en autoriseret el-installatør. Brandfaren kan være høj ved opgaver. En elektriker skal som udgangspunkt udføre alle de opgaver, hvor du ikke selv kan se ledningerne. Læs mere her.