En tømrer kan hjælpe med næsten alt indenfor konstruktion- og træarbejde, når det kommer til byggeri. Tømrere arbejder alsidigt med mange forskelligartede opgaver, der spænder fra renovering til nybyggeri. Opgaver, som en tømrer, kan udføre, er eksempelvis:
- Montering og udskiftning af vinduer og døre
- Lægge et nyt tag
- Bygge porte, skure og tilbygninger
- Opsætte og lave trapper
- Lægge nye gulve og lister
- Renoveringsopgaver
- Opgaver indenfor nybyggeri
- Opsætning af gipsloft og gipsvægge
En tømrer er derfor en professionel sparringspartner, der kan lave noget på din lejlighed eller dit hus, bygge en ny carport til bilen eller hjælpe med at lægge et nyt gulv i hele huset.
Du kan som regel også få hjælp til at finde kyndige malere, murere, glarmestre m.m. fra en tømrer, hvis du skal have udført et større byggeprojekt.
Få 3 gratis tilbud på tømrerarbejde
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på tømrerarbejde udført af professionelle tømrerfirmaer.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk:
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
En meget nem måde at komme i kontakt med håndværkere, som gerne vil have den tilbudte opgave. Fin opfølgning hele tiden fra begyndelse til slut. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på tømrerarbejde
Hvad er prisen på tømrerarbejde?
Der er tit stor forskel på prisen på forskellige tømreropgaver. Prisen varierer nemlig som regel fra tømrerfirma til tømrerfirma, hvorfor det er en fordel, hvis du indhenter tilbud fra mere end blot et enkelt tømrerfirma.
Da en tømrermester kan tage en helt anden timepris, end hvad en anden tømrermester tager, skyldes prisforskellen formentlig følgende. Prisforskellen bliver baseret på timeprisen samt det tidsestimat, som projektet er beregnet ud fra.
En tømrers timepris ligger ca. på 400 kr. ex. moms.
Når du indhenter tilbud, vil en tømrermester komme forbi, kigge på projektet og herefter give dig et fast tilbud samt hvor længe, han mener, at opgaven vil tage.
De fleste tømrere giver i dag ikke deres kunder en fast timepris for deres arbejde. De vælger i stedet at give et tilbud med en fast pris, der er beregnet ud fra deres timepris, hvorfor du vil vide det nøjagtige beløb, som du skal betale, når opgaven er færdig.
En fast pris er især gældende, når det kommer til større opgaver, men du kan også opleve at finde en tømrer, der gerne vil lave dit projekt for en fast timepris – især hvis det er en mindre opgave. I dag er en tømrers timeløn som regel 400 kroner eks. moms og opefter.
Hvis du får en fast timepris, vil du altid blive oplyst om et estimeret prisoverslag, så du har en indikator for, hvad projektet i sidste ende vil komme til at koste. Du kan finde firmaer, der tager en lavere timepris, men kvalitet og pris hænger ofte også sammen.
Kvalitet og pris hænger ofte sammen

Ligesom i mange andre håndværksfag hænger pris og kvalitet ofte sammen. Derfor er det ikke altid tilbuddet med den billigste pris, der er det bedste.
Det bedste vil være, hvis du har mulighed for at finde anmeldelser eller referencer af det specifikke tømrerfirma, så du kan finde ud af, hvad andre har haft af oplevelser
Desuden er det en fordel, hvis du finder ud af følgende:
- Kommer tømreren for sent eller til tiden?
- Vil han komme tilbage og rette på projektet, hvis du ikke er tilfreds?
- Bruger han de aftalte materialer?
- Overholder tømreren den aftalte deadline?
- Virker tømreren som en, du kan stole på?
En lav timepris betyder måske ikke det store i det samlede tilbud, men hvis arbejdet ikke bliver udført ordentligt, kan det blive dyrt i længden.
Hvis du derimod finder en anden tømrer med gode referencer og anmeldelser, der koster mere, så betyder det som regel også, at du får udført din opgave, som du ønsker.
Kan jeg spare penge på mit byggeprojekt?

Hvis du skal have hjælp til et større projekt, så kan det blive en dyr fornøjelse. Men der er ting, som du selv kan gøre, hvis du gerne vil minimere din udgift. Disse ting er blandt andet:
Lav alt forarbejdet selv
Hvis du skal have lavet nyt gulv, så kan du eksempelvis selv brække gulvet op og fjerne alt det, som du selv kan fjerne. Når tømreren kommer, skal der kun lægges et nyt gulv. Dette sparer tømreren for tid, hvorfor timeantallet bliver lavere.
Find dine egne materialer
Det er muligt at finde sine egne materialer, hvilket i sidste ende kan spare dig penge. Dog anbefales det, at du tjekker dette grundigt, da det sommetider ikke kan betale sig.
Oprydning efter projektets afslutning
Som regel vil en tømrer bortskaffe alle materialer samt rydde op efter sig ved projektets afslutning. Dette bliver medregnet i det tilbud, som du har fået, hvorfor du kan spare penge, hvis du vælger selv at rydde op.
Hvis du ønsker at stå for en eller alle disse ovenstående punkter selv, så tag en snak med tømrermesteren og find ud af, om dette vil give en nedsættelse af prisen på det indhentede tilbud.
Find en tømrer i en by nær dig:
- Tømrere i Aalborg
- Tømrere i Aarhus
- Tømrere i Horsens
- Tømrere i Kolding
- Tømrere i København
- Tømrere i Odense
- Tømrere i Randers
- Tømrere i Vejle
- Tømrere i Viborg
Eksempler på tømrerarbejde:
- Altan
- Tagreparationer
- Isolering
De 10 bedste tømrere og tømrerfirmaer i Danmark
- Egerbyg
- NSF Byggeentreprise ApS
- WLS HEGN Team
- Bygherren ApS
- Cph Wood ApS
- Arensbach Tømrer, Snedker & Byggerådgivning
- Berg Jensen A/S
- MM Tag
- TR – Tømrer/Snedker
- Nyt-Tag.nu
Baseret på Trustpilots TrustScore. Opdateret 2019.
Få kompetent vejledning fra en tømrer

En fordel ved at hyre en tømrer til at udføre dit byggeprojekt er, at du får en professionel sparringspartner, der er en kyndig vejleder med håndelag.
Hvis du ønsker at få lagt et nyt gulv, så kan en tømrer være behjælpelig med at finde det rette materiale eller den rette træsort, hvis du selv er i tvivl. Tømreren vil kunne rådgive dig til at tage det bedste valg og finde den bedste løsning i forhold til dine ønsker.
Hvis du har brug for en tilbygning såsom en udestue, så vil en tømrer også vejlede dig til at foretage de rigtige valg med hensyn til materialer. En udestue skal eksempelvis opføres med materialer, der passer til vejret i Danmark, hvilket en tømrer vil have styr på.
Dette er også tilfældet, hvis du skal have monteret nye døre eller vinduer, da tømreren kan guide dig til de mest energivenlige løsninger.
Desuden fungerer mange tømrerfirmaer som en form for tovholdere, hvis du skal i gang med et større byggeprojekt, der kræver hjælp fra andet end blot en tømrer. En tømrer vil have mulighed for at have det fulde overblik, kunne svare på spørgsmål samt være din sparringspartner.
Hvordan bliver jeg tømrer?
For at blive tømrer skal du helst ikke have ti tommelfingre, men have hænderne skruet rigtigt på. Desuden skal du kunne lide at arbejde med mange former for byggeri. Det er et alsidigt arbejde, der kræver, at du skal være fysisk aktiv og bruge dit hoved.
En tømreruddannelse er en faglært uddannelse, der tager omkring 3 år og 6-11 måneder. Her veksler du mellem praksis og teori, hvilket betyder, at du både går i skole samt arbejder hos et tømrerfirma som lærling.
For at blive tømrer kræver det:
- Du har en folkeskoleeksamen
- Opnået karakteren 02 i både dansk og matematik
- Du har en god fysik
- Du skal kunne lide at arbejde både indendørs og udendørs
Læs mere om tømreruddannelsen på UddannelsesGuiden.
Hvad er jobmulighederne som tømrer?
Når du afslutter din tømreruddannelse, skal du finde et job. Der er rigtig gode jobmuligheder som tømrer i Danmark, da der nærmest altid er brug for flere tømrere. Hvis du leder efter et job som tømrer, kan du finde jobs på følgende måder:
- Jobsider: Kig på forskellige jobsider såsom Jobnet, Jobindex, Ofir m.m.
- Besøg lokale tømrerfirmaer: Tag ud og snak med tømrermesteren hos de lokale tømrerfirmaer og sig, at du er nyuddannet og leder efter et job som tømrer.
- Søg på Google: Søg efter ledige stillinger på Google og se, hvad der kommer frem i dit lokalområde. Sommetider opslår de større tømrerfirmaer ledige stillinger på deres hjemmeside.
Desuden har du også mulighed for at starte dit eget tømrerfirma, hvis du ønsker at være selvstændig. Dog er det en fordel, hvis man har et par års erfaring i tømrerfaget, inden man starter sit eget, så man har godt styr på tilbudsudregning, byggelovgivningen m.m.
Se ledige jobs som tømrer på Jobindex.
Hvor meget får en tømrer i løn?
En tømrers løn varierer meget både på grund af arbejdsopgaver, hvorhenne i landet du arbejder samt hvilket firma, du er ansat hos. Da tømrere udfører et væld af forskelligartede opgaver i forbindelse med renovering, nybyggeri m.m., skal man udføre mange forskellige former for arbejdsopgaver.
Tilsvarende varierer tømreres løn meget, da der er stor forskel på, hvor meget en tømrer tjener i forhold til en anden tømrer. Ifølge hjemmesiden Lonstatistik.dk får en tømrer i gennemsnit 26.056 kroner om måneden.
Lonstatistik.dk har lavet en undersøgelse for at finde ud af tømrerens gennemsnitsløn, hvor gennemsnitsalderen var 31,8 år og erfaringen i tømrerfaget lød på 9,6 år.
Som tømrer har man dog mulighed for at tjene mere end de 26.056 kroner, da lønniveauet som sagt varierer afhængig af et væld af forskellige faktorer. Ifølge undersøgelsen lød den højeste løn på 54.000 kroner, hvor den laveste løn lød på 9.000 kroner om måneden.
Ved lønnen på 54.000 kroner var der tale om en 25-årig mand med fem års erhvervserfaring, hvorimod der var tale om en 19-årig mand med tre års erfaring ved lønnen på 9.000 kroner.
Lønnen afhænger af, hvor du bor
Udover disse forskelle, så er der også forskel på lønnen afhængig af, om du arbejder som tømrer i region Nordjylland eller i Hovedstaden. Tømreres gennemsnitlige løn fordelt på de forskellige regioner i Danmark ser således ud:
- Hovedstaden: Gennemsnitsløn på 28.589 kroner om måneden
- Sjælland: Gennemsnitsløn på 26.082 kroner om måneden
- Nordjylland: Gennemsnitsløn på 26.067 kroner om måneden
- Midtjylland: Gennemsnitsløn på 25.419 kroner om måneden
- Syddanmark: Gennemsnitsløn på 24.966 kroner om måneden