• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Bygga.dk

Bygga.dk

Få tilbud fra de rette fagfolk

  • Brancher
  • Opgaver
  • Om
  • Få 3 gratis tilbud

Nyt gulv

Hvad koster nyt gulv?
Beregn en pris og få svar her.
Du kan også læse guiden til at vælge det bedste gulv for dig.

Du er her: Forside / Nyt gulv

Her får du gode råd og tips, når du skal have nyt gulv.

Er du træt af dit gulv i hjemmet, og vil du gerne give indretningen et løft – både æstetisk og funktionelt? I så fald er der hjælp at hente her.

Hos Bygga.dk hjælper vi dig med at finde de bedste gulvmænd til fair priser, således du undgår at sprænge budgettet, når du skal have lagt nyt gulv.

Vi giver dig også et større kendskab til det at lægge nyt gulv, så du kan forberede dig bedst muligt.

Der er nemlig stor forskel på, om du skal have nyt gulv på badeværelset, i køkkenet, i stuen eller garagen.

Beregn pris på nyt gulv

Start her

Pris: Hvad koster nyt gulv pr. m2?

hvad koster nyt gulv

Prisen på nyt gulv er svær at fastlægge, da den ganske enkelt kan variere utrolig meget. Først og fremmest er der forskel på materialeprisen, da du både kan lægge fliser, klinker, trægulv eller laminat. Inden for disse materialer er der samtidigt også forskellige typer, og prisen svinger derfor alt efter, om du f.eks. ønsker et nyt trægulv i massiv eg eller et parketgulv i bøg.

Derudover har selve gulvtypen også betydning for prisen. Her taler vi ikke om selve materialet, men derimod om gulvtypen. Skal det være et bærende gulv, et ikke-bærende gulv, et svømmende gulv eller noget helt fjerde?

Prisen på nyt gulv er naturligvis også afhængig af gulvlæggeren. Rundt i landet findes der forskellige gulvlæggere, som selvfølgelig skal have løn, og lønnen kan variere alt efter, hvor i landet du ønsker at få lagt gulv. Geografien har altså også betydning for, hvad prisen på nyt gulv er pr. m2.

Sidst, men ikke mindst, er omfanget af byggeopgaven også med til at bestemme prisniveauet. Der er enorm stor forskel på, om du blot ønsker at få lagt gulv i et eller to rum i boligen eller hele boligen. Prisen vil, ikke overraskende, være højere, hvis du skal have lagt gulv i flere rum. Der kan også være flere udgifter forbundet med nyt gulv i badeværelset og køkkenet, da der skal tages højde for de omkringliggende installationer og konstruktioner.

Priseksempler på nye gulve

Nedenstående priser er udelukkende for gulvet og eksklusiv montering.

Gulvtype

Pris pr. m2.

Skibsplank med fuge 500 – 1400 kr.
Laminatgulv 200 – 400 kr.
Parketgulv 200 – 600 kr.
Plankegulv 400 – 900 kr.
Trægulv (antikt) 500 – 750 kr.

Beregn pris på nyt gulv

Hos Bygga samarbejder vi med 3byggetilbud.dk, hvilket giver dig mulighed for at få tre gratis og uforpligtende tilbud på belægning af nyt gulv af professionelle gulvfirmaer. Alt efter hvor i landet du bor, hjælper vi og 3byggetilbyd.dk dig med at indhente tilbud, således du i ro og mag kan sidde derhjemme og kigge tilbuddene igennem.

Der findes mange sider, som kan indhente tilbud på nyt gulv, men vi anbefaler 3byggetilbud.dk, fordi:

  • Det er gratis og uforpligtende
  • Du kan bestille tilbud på kun 5 minutter
  • Der er mulighed for at spare mange penge.

Derudover tilbyder 3byggetilbud.dk også entreprisegarantigaranti, hvilket betyder, du er sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af, der du finder håndværksmæssige fejl og mangler efter færdigt arbejde. Det er din garanti for, du ikke står med et stykke dårligt håndværk. Hos Bygge anbefaler vi altid, du sørger for at indhente forskellige tilbud fra forskellige gulvlæggere for at sammenligne priserne, således du får fingrene i den absolut bedste pris, som matcher dit budget og din arbejdsopgave.


Få 3 gratis tilbud på nyt gulv

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på nyt gulv.

Video: Sådan fungerer det

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende
  • Bestil tilbud på kun 5 minutter
  • Mulighed for at spare mange penge

Enterprisegaranti

Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.

Hvad siger andre:

Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.

Få 3 gratis tilbud på nyt gulv


Nyt gulv i forskellige rum – Hvad skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer gulvbelægninger, og det kan indimellem være en jungle at finde rundt i, når du skal have nyt gulv. Du finder både parketgulve, gulve i massivt træ, klinkegulv, plankegulv, laminatgulv, linoleumsgulv, vinylgulv, betongulv, epoxygulv, korkgulv og mange flere gulvtyper.

Skal du have nyt gulv i stuen eller soveværelset, er det meget almindeligt at vælge parketgulv, plankegulv eller gulv i massivt træ. I køkkenet, bryggerset og på badeværelset derimod vælger de fleste typisk klinkegulv, linoleumsgulv, epoxygulv, betongulv eller vinylgulv, da de er mere praktiske, når det kommer til rengøring, slidstyrke og holdbarhed.

Køkken

Læs mere om nyt gulv i køkkenet

Skal du have nyt gulv i køkkenet, har du flere forskellige muligheder til rådighed. Med betongulve i køkkenet kan du få et slidstærkt gulv i køkkenet, som bidrager med et råt og minimalistisk udtryk. Det kan også tåle vand, og så er det utroligt let at rengøre. Med en overfladebehandling kan du komme rigtigt langt, da det redder dig fra de fleste pletter.

Epoxygulv i køkkenet er med årene blevet populært, da det er en robust og slidstærk løsning. En anden fordel ved et epoxygulv er også, du slipper for sarte fuger, hvor fugt og snavs kan samle sig, da epoxy er en kunstharpiks, som kan komme på alt fra trægulve til beton. Det beskytter ikke bare, det giver også en glat og flot overflade.

Natursten er en favorit i mange boliger, og det skyldes, de giver et æstetisk flot udtryk i køkkenet, da de bidrager med farvespil og naturlige mønstre. Natursten er hårde og slidstærke, men de kan desværre hverken tåle syre fra madvarer eller rengøringsmidler, hvorfor de kræver en ekstra kærlig hånd, hvis der spildes.

Med klinker i køkkenet får du et nyt gulv, som er hårdført, nem at vedligeholde, og som du kan sætte dit eget præg på. Du finder nemlig klinker i mange forskellige design og udtryk. De mest populære klinker er keramiske klinker, som findes i dyre og billigere udgaver og tåler alle former for rengøring.

Badeværelse

Læs mere om nyt gulv i badeværelset

Keramiske fliser er ikke kun at finde i køkkenet, de er derimod også at finde på badeværelset. Deres lukkede overflade er både vandafvisende, og de afviser også skidt rigtigt godt. Derudover kan du også skabe dit eget udtryk, da klinker og keramiske fliser findes i et væld af udtryk og design.

Flere er dog også vilde med granit på badeværelsesgulvet, og det skyldes, den er meget hård og slidstærk. Vælger du at få nyt gulv i granit på badeværelset, får du også et gulv, som kan tåle afkalkningsmidler og er nemt at rengøre.

Med marmor på badeværelsesgulvet kan du skabe et eksklusivt udtryk, og det er også et materiale, som findes på mange badeværelser. Du skal dog være opmærksom på, at marmor ikke tåler afkalkningsmidler, og det skal også behandles med voks eller lignende for at gøre det mere hårdført over for fugt. Behandler du ikke et nyt marmorgulv, suger det nemlig nemt snavs og vand til sig.

Sidst men ikke mindst kan du også overveje betongulv på badeværelset.

Stue

Læs mere om nyt gulv i stuen

I stuen har du mange forskellige muligheder, når det kommer til nyt gulv, og her kan du virkelig få lov til at være kreativ. Det er meget almindeligt at vælge trægulv til stuen, men der findes mange forskellige typer trægulv – eller look-a-likes. Med et gulv i massivt træ opnår du en smuk og naturlig overflade, og eftersom de er massive, kan de slibes og afhøvles igen og igen. Det sikrer også god akustik, og så er det enormt nemt at rengøre.

Laminatgulv er en anden favorit i stuen, og i dette rum findes det ofte som parket. Med et laminatgulv med et træ-look får du et slidbestandigt og næsten ridsefrit gulv, og det er ydermere vandafvisende og nemt at rengøre. Det er et godt alternativ til gulve i massivt træ, da det ligner træ og er en billigere løsning.

Der er dog ikke noget, der står i vejen for at vælge et nyt gulv i fliser eller klinker. Dette er især et populært valg, hvis du har et køkken og en stue, som ligger i forlængelse af hinanden. Du skal dog være opmærksom på, at klinker og natursten kan have betydning for akustikken i rummet, og at de kan være meget hårde at gå på. Derudover tilfører de også et mere koldt og gold udtryk, men dette er ren og skær en smagssag.

Kælder

Læs mere om nyt gulv i kælderen

Skal kælderen have et løft, kan du nå rigtig langt med et nyt gulv. Vil du gerne bruge kælderen som en ekstra stue, kan du med fordel beklæde gulvet med laminat eller vinyl. Der er ingen tvivl om, at det er en billigere løsning end nyt gulv i massivt træ, klinker eller fliser, og det kan bidrage med den ”varme” og hygge, du måske søger. Inden du lægger kældergulv, skal du dog sørge for at isolere kældergulvet, således du ikke risikerer fugtskader eller -problemer på længere sigt. Læs mere om reglerne for nyt kældergulv.

Garage

Læs mere om nyt gulv i garagen

Garagen bliver typisk brugt til opbevaring af bil(er), cykler, værktøj, havemaskiner og lignende. Det stiller naturligvis også en række krav til gulvbelægningen, da den skal kunne tåle, der bliver kørt, slæbt og tabt tunge ting på gulvet. Hvis du ikke er interesseret i det rå og upolerede betongulv, som findes i mange garager, kan du enten vælge at give gulvet glans og farve med en epoxybelægning eller en PU-forstærket akrylmaling.

En epoxybelægning er enormt slidstærk, holdbar og nem at vedligeholde. Med denne er der tale om en flydende gulvbelægning, hvor der med PU-forstærket akrylmaling er tale om en maling.

Fordele ved nye gulve

Der er en række fordele ved nye gulve, og det gælder både her-og-nu fordele, men også fordele på længere sigt. I det følgende vil vi gennemgå en række fordele ved at få nyt gulv, således du kan se, hvorfor det er og kan være investeringen værd. Der er nemlig både fordele ved nye gulve, hvad end du ønsker nyt gulv af æstetiske eller praktiske årsager.

  • Én af fordelene ved nyt gulv er, du kan få en gulvbelægning, der matcher dine æstetiske præferencer til perfektion. Måske er du flyttet i en ældre bolig med gamle korkgulve, eller måske er du bare træt af det gulv, du valgte for 10, 20 eller 30 år siden? Uanset hvad dit udgangspunkt måtte være, kan du få nyt gulv, som passer til boligen og din indretningsstil.
  • I forlængelse heraf kan nyt gulv forhåbentligt også være med til at hæve prisen på din bolig, hvis du står over for et kommende boligsalg. Ved at skifte f.eks. slidte og gamle gulve ud kan du give boligen et æstetisk og moderne løft, hvilket sandsynligvis vil gavne dig i et kommende boligsalg. Gulvene i en bolig har faktisk stor indflydelse på, hvordan et rum og en bolig i sin helhed fremstår.
  • Nyt gulv kan dog også bidrage med praktiske fordele. Måske har du trægulv, som kræver meget pleje og vedligehold, men du er egentlig ikke interesseret i dette. Ligeledes kan det også være, du gerne vil have et mere slidstærkt og vandafvisende gulv i køkkenet, således du ikke skal frygte at spilde vand eller tabe madrester på gulvet.

Har du unger, der tumler rundt, kan du også få nyt gulv, der er mere stødabsorberende og blødt at bevæge sig rundt på. Mulighederne er mange, og de praktiske fordele afhænger ganske enkelt af dine krav og behov til de forskellige rum i boligen.

Nyt gulv på gammelt trægulv – kan man det?

lægge nyt gulv på gammelt trægulv

Ja, det kan man godt. Du kan sagtens lægge nyt gulv oven på et eksisterende gulv, men før du kaster dig ud i projektet, gør-det-selv eller med en professionel gulvlægger på sidelinjen, skal du lige sørge for at undersøge nogle ting. Et grundigt forarbejde er alfa og omega for, hvis du ønsker at opnå et flot og holdbart resultat.

Der kan være flere grunde til at lægge nyt gulv oven på gammelt trægulv, men én af de gængse årsager til det er, det gamle gulv faktisk ikke rigtigt fejler noget. Det er stabilt og helt, men måske bare slidt, grimt eller kedeligt, hvorfor det er unødvendigt at bruge tid og penge på at brække det op for at lægge et nyt.

Vil du gerne lægge nyt gulv oven på dit gamle trægulv, skal du både sørge for, eksisterende gulv er helt plant og ikke giver sig. Derudover bør du også sørge for at dække det gamle trægulv med et mellemlag, da det hjælper med at lydisolere mod støj og forebygge, at gulvet knirker. Ligeledes kan mellemlaget også regulere de sidste små ujævnheder, som kan være fra undergulvet.

Det behøver altså langt fra at være et stort projekt at få nyt og frisk gulv, da du sagtens kan lægge et nyt gulv oven på dit gamle trægulv.

Nyt gulv med gulvvarme – hvad er prisen?

priser på nyt gulv pr. m2 med gulvvarme

Prisen på nyt gulv med gulvvarme varierer alt efter bolig og situation. Blot fordi din nabo har fået lagt nyt gulv med gulvarme til 50.000 kr., kan du ikke nødvendigvis forvente samme pris. Det afhænger nemlig af en række faktorer, som du kan se nedenfor:

  • Skal der lægges nyt gulv med gulvvarme i hele huset eller kun dele af huset?
  • Hvilken type gulvbelægning ønsker du?
  • Ønsker du udelukkende at få en professionel til det, eller du ønsker at gøre det meste af arbejdet selv? Det er lovpligtigt, at en VVS’er forbinder gulvvarmen til fjernvarmen, så denne del kan du ikke selv lave.
  • Har du installationer og konstruktioner, der skal tages højde for, og som måske endda kræver hjælp fra en professionel og autoriseret håndværker?
  • Skal gulvet brydes op?
  • Ønsker du vandbaseret gulvvarme eller el-gulvvarme?

Der skal ikke herske tvivl omkring, at prisen på nyt gulv med gulvvarme især afhænger af, hvor meget du selv kan gøre, og hvor meget du skal have fagfolk til. Gør-det-selv gulvvarme er billigere, men der er nogle ting, som kun en VVS-mand eller autoriseret el-installatør må gøre. Det er nemlig lovpligtigt, at en autoriseret el-installatør og VVS-mand godkender forarbejdet er udført korrekt og efterfølgende tilslutter gulvvarmen til fjernvarmen.

Når du skal på udkig efter en VVS-mand og el-installatør, anbefaler vi, du indhenter flere tilbud fra forskellige fagfolk. Der kan nemlig være mange penge at spare. Du kan med fordel benytte 3byggetilbud.dk, som er vores samarbejdspartner. De tilsender dig 3 gratis og ikke mindst uforpligtende tilbud fra tre forskellige fagmænd, som du stille og roligt kan kigge nærmere på derhjemme.

Lægge nyt gulv selv – hvordan gør du?

Vil du gerne kaste dig ud i et vaskeægte gør-det-selv projekt? I så fald kan du vælge at lægge nyt gulv selv. Hvis det er uden gulvvarme, behøver du nemlig hverken have en VVS-mand eller el-installatør indover.

Nedenfor finder du en kort guide til processen, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal lægge nye gulve. Tag også gerne et kig på nedenstående videoguide lavet af ByggeCity.dk:

1. Et tørt og plant underlag er vigtigt

Det er alfa og omega, at underlaget er både plant og tørt, før du lægger dit nye gulv. Hvis ikke, risikerer du blot, dit nye gulv bliver ujævnt, eller at der opstår fugtskader senere hen.

2. Sørg for at lade det nye gulv tilpasse sig indeklimaet

Før du går i gang med at lægge nyt gulv, bør du lade det nye gulv (træ, fliser, klinker, vinyl, linoleum osv.) ligge i rummet i minimum 48 timer. På den måde kan materialet nemlig tilpasse sig rummets indeklima.

3. Sortér planker, plader og klinker

Vil du gerne opnå et ensartet udtryk i rummet, kan du med fordel sortere gulvbelægningen, før du lægger det. Det er meget nemmere at gøre på forhånd, end når du først står midt i det. Du kan både sortere planker, pladser og klinker efter udseende, således du opnår det et strømlinet udtryk, men du kan naturligvis også blande dem, således du opnår et mere unikt udtryk.

4. Husk dampspærre og gulvunderlag

Skal du lægge gulv på betongulv, skal du først og fremmest sørge for at lægge dampspærre ud, således gulvet er beskyttet mod fugt. Herefter lægger du et gulvunderlag på, som sikrer yderligere mod fugt, dæmper lyd fra trin, gør gulvet mere behageligt at gå på og sørger for, der ikke opstår ujævnheder, når selve gulvet bliver lagt.

5. Sørg for at måle rummet op

Lige så snart dampspærren og gulvunderlaget er lagt, er det tid til at lægge selve gulvet. Før du går i gang, bør du måle rummet på tværs, således du sikrer, at alle brædder, planker og plader matcher. På den måde undgår du at ende med et meget smalt bræt, en planke eller plader til sidst.

6. Resten afhænger af din gulvtype

Herfra er det svært at sige, hvordan du skal gribe gulvlægningen an, da det i særdeleshed afhænger af, hvilken type gulv du ønsker at lægge. Du kan både vælge trægulv i massivt træ, som du selv skal måle og skære til løbende, du kan vælge smarte klikgulve, plader som skal limes på underlaget, flydende gulvbelægning og meget mere.

Hvad koster nyt gulv?

Prisen på nyt gulv er svær at fastlægge, da den ganske enkelt kan variere utrolig meget. Prisen på nyt gulv afhænger af gulvtypen og af prisen gulvlæggeren. Læs mere her på siden.

Hvad koster nyt gulv med gulvvarme?

Prisen på nyt gulv med gulvvarme afhænger af, hvor meget du selv kan gøre, og hvor meget du skal have fagfolk til. Gør-det-selv gulvvarme er billigere, men der er nogle ting, som kun en VVS-mand eller autoriseret el-installatør må gøre.

Nyt gulv - hvordan gør jeg det selv?

Hvis det er uden gulvvarme, behøver du nemlig hverken have en VVS-mand eller el-installatør indover. Klik på linket og læs guiden til processen, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal lægge nyt gulv selv.

Footer

Hvad er Bygga.dk?

Hos Bygga.dk hjælper vi dig med at finde gode fagfolk og håndværkere til fair priser. I samarbejde med vores partner kan du få gratis tilbud på opgaver inden for anlæg, bygge, renovering og andre erhverv.

Derudover handler Bygga.dk om at formidle aktuel information og viden om det meste inden for bolig- og byggebranchen. Alt sammen med henblik på at gøre dit liv som boligejer så godt som muligt.

Populære brancher

  • VVS
  • Glarmester
  • Elektriker
  • Anlægsgartner
  • Nedrivning
  • Blikkenslager
  • Maler
  • Murer
  • Tømrer
  • Byggefirma
  • Brolægger
  • Kloakmester
  • Pris på gulvafslibning
  • Byggesagkyndig

Information

Email: kontakt@bygga.dk

Om os

Ofte stillede spørgsmål

Trustpilot

Videnscenter

Copyright © Bygga.dk. Alle rettigheder forbeholdes
Om | Kontakt | FAQ | Sitemap | Cookie- og privatlivspolitik

Bygga.dk anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. OK Afvis Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR