Det er en af hverdagens små lykkestunder at sætte sig i udestuen med en varm kop kaffe for at mærke, hvordan solen varmer rummet op, selvom temperaturen uden for er kølig.
En dejlig tilbygning forlænger sommeren, giver dig mere lys i dagtimerne og er et behageligt opholdsrum både forår og efterår.
Vil du have flere kvadratmeter og opleve de mange fordele ved en helårs udestue?
Her på siden finder du værdifulde oplysninger, der bringer dig et spadestik tættere på tilbygningen.
Du kan blandt andet læse mere om priser, isolering, selvbyg og arkitekttegnede løsninger, så du er godt klædt på til at vælge den løsning, der løfter dit hjems værdi.
Vil du have en pris på en udestue?
Hvad koster en udestue?
Du vil hurtigt opdage, at der er stor variation i priserne, når du går i gang med at undersøge, hvad en udestue koster. Drømmer du om en fritstående udestue? En model i massive mursten, træ eller måske en udestue i glas? Dine ønsker til, hvordan tilbygningen skal se ud, har naturligvis indvirkning på prisen.
De billigste løsninger på markedet begynder ved 21.000 kroner, men skal havestuen kobles på den eksisterende bygning eller opføres med termotag, hæver det prisen. Vil du have en skræddersyet løsning, der opfylder alle dine kriterier fra isolering til skydedøre, vinduesudformninger og tagbelægning, vil det være en fordel at få et godt tilbud fra en fagkyndig person. Det er din garanti for, at du får den bedste pris på din nye udestue.
Få 3 gratis tilbud på en udestue
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på en udestue.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på en udestue
Vælg den rigtige udestue
En udestue er en skøn forlængelse af boligen, som med stor sandsynlighed også giver dig en økonomisk gevinst. Overvejer du at øge hjemmet med flere kvadratmeter, kan du samtidig se frem til, at husets værdi stiger.
Derfor skal du nøje sætte dig ind i, hvilken løsning, der favner dine drømme, for du har mange muligheder at vælge imellem. Vil du have en helårs udestue, der kan bruges året rundt, og som bygges i forlængelse af huset, eller drømmer du om en fritstående udestue i haven? Hvad enten du foretrækker det ekstravagante orangeri eller den klassiske udestue i glas, skal du vælge den bedste placering til tilbygningen.
Overvej derfor, hvor på grunden du opfører det nye byggeri. Vil have aftensol eller morgensol? Vil du kigge ud på blomstrende bede eller villavejen? De grundige overvejelser er med til at sikre, at du tager det rigtige valg, så du kan have glæde af rummet i mange år.
Oplev de mange fordele ved en udestue
Der er mange skønne fordele ved at opføre en udestue. Ikke nok med, at den forlænger sommeren, udvider hjemmets boligareal og hæver husprisen, så kan du også overvintre planter og dyrke eksotiske frugter eller tomater under glastaget.
Kender du de mange fordele ved at vælge en isoleret havestue? Herunder kan du læse mere om, hvor meget værdi tilbygningen kan give dig.
Oplev fordelene
- Havestuens kvadratmeter er billigere at opføre end en tilbygning
- Hurtig opsætning og montering
- Dejligt lysindfald gennem de store vinduer og skydedøre
- Mulighed for at lave udendørs aktiviteter i varmen
- Øger husets værdi
Der er kun få ulemper
En udestue er en skøn løsning for dig, der drømmer om at samle venner og familie året rundt til hyggeligt samvær. Ser du allerede frem til at drikke morgenkaffen i den nye tilbygning? Det er både hurtigt og let at få opført en havestue, så du kan få de mange fordele etableret på kort tid. Der er dog også et par enkelte ulemper, du bør kende til, før du sætter vand over til kaffe.
3 ulemper du bør kende
- Du skal søge byggetilladelse, før du opfører tilbygningen
- En havestue må almindeligvis ikke benyttes til beboelse, og kan derfor ikke bruges som fx soveværelse
- Er tilbygningen ikke isoleret grundigt, får det indflydelse på varmeregningen, som vil stige
Det er vigtigt med en grundigt isoleret udestue
Har du brug for mere plads, er det oplagt at vælge en isoleret udestue, du kan bruge året rundt. I langt de fleste tilfælde er det markant billigere for dig at opføre denne type tilbygning end en traditionel udvidelse af boligarealet.
Vil du have en løsning, du kan bruge både sommer og vinter, er det vigtigt med en god isolering. Når du skal vælge tag til udestue, kan du med fordel vælge et termotag, som sørger for, at frosten ikke trænger igennem. Det samme gælder også ved valg af vinduer. Her kan du også med fordel vælge termoruder.
Vær opmærksom på dette, hvis du opfører en opvarmet tilbygning
Selvom du sikrer en solid isolering, er det ikke altid nok til at holde Kong Vinter fra døren. Vil du være sikker på at sidde lunt og godt i tilbygningen, når frosten fyger? Det er skønt med en opvarmet udestue, som året rundt er lun og behagelig at opholde sig i. Er du fristet af den løsning, skal du være opmærksom på en vigtig detalje.
En opvarmet bygning kan ikke kategoriseret som en udestue. Den opfattes som en tilbygning, og er derfor underlagt forskellige krav, der skal opfyldes, før den kan bruges til beboelse. Det gælder alt fra isolering til loftshøjde, konstruktion, materialevalg og flugtveje.
I langt de fleste tilfælde er det også langt dyrere at få etableret en opvarmet udestue.
Få hjælp fra arkitekten
En professionel arkitekt har sans for detaljen, og kan se de mange muligheder, du måske ikke selv er opmærksom på.
Det kan være en fordel for dig at inddrage en arkitekt tidligt i processen, så du helt fra begyndelsen har en sparringspartner, der forstår og imødekommer dine drømme. På den måde kan du være sikker på at få en havestue, som matcher både dit hjems arkitektoniske fremtræden og dine særlige ønsker. Det giver dig et resultat, du kan have glæde af i mange år.
En af de fine fordele ved at få professionel hjælp til opførelsen af byggeriet er, at de fagkyndige folk ofte kan få materialer og elementer til markedets bedste priser. Vælger du at opføre tilbygningen som byg-selv, vil det ofte være en dyrere løsning.
En skræddersyet løsning til dit hjem
Et harmonisk udtryk er det mest fordelagtige, hvis du vil øge husets værdi med din nye tilbygning. Vil du have en skræddersyet løsning, som passer perfekt til dit hjem? En arkitekt kan hjælpe dig med at få udestuens byggestil til at matche dit hjems arkitektur, så du får et flot resultat, du kan have daglig glæde af.
Det er nemlig en fornøjelse at på veludført arbejde, der lægger sig i en æstetisk forlængelse af det eksisterende hus, både når det gælder valg af vinduer, døre, tag, udhæng og tagrender. Selve indretningen af din udestue har nemlig også betydning for, hvor meget du kommer til at bruge uderummet. Derfor vil det altid være en fordel for dig at få en professionel til at komme med en skræddersyet løsning, som tager både store og små detaljer i betragtning.
Byg selv udestue
Har du hænderne skruet rigtigt på, og er du ikke bange for at give dig selv en udfordring, kan du bygge din udestue selv. Før du går i gang, skal du dog overveje en række ting grundigt for at få et stærkt resultat.
Først og fremmest må du være opmærksom på, hvor du placerer byggeriet. Det er vigtigt, at det opføres i harmoni med den eksisterende bygning, og du må også tænke over, hvordan tilbygningen påvirker haven.
Med det in mente bør du være godt rustet til at komme i gang – for det er slet ikke så svært at bygge selv. Mange producenter leverer en færdig udestue med elementer, beslag, sokkel, skruer og søm, så du blot skal montere delene. Du vil naturligvis også få en samlevejledning med, ligesom en murerplan og sokkelplan også medfølger, hvis du har købt en mere kompliceret model.
Vigtige love og regler når du bygger
Hvilken type udestue du vælger at opføre, har ingen betydning for, om du skal søge byggetilladelse eller ej. Reglen gælder for etablering af alle modeller, hvad enten de er fritstående eller opført i forlængelse af den eksisterende bolig.
Er det første gang, du skal søge byggetilladelse? Din ansøgning skal sendes skriftligt til kommunen og må indeholde en række vigtige oplysninger. Du skal konkret forklare, hvor på grunden tilbygningen placeres og hvilke materialer du benytter. Det er nemlig ikke uden betydning, om din udestue er bygget i elementer af glas, træ eller mursten.
Vil du være sikker på at få det hele med, kan du på kommunens hjemmeside finde en vejledning, der guider dig på vej. Brug den som garanti for, at du husker alle de små detaljer. Du kan selvfølgelig også få din lokale håndværker til at hjælpe dig med ansøgningen. Fagfolkene kender nemlig bygningsreglementet fra ende til anden.
Fra byggetilladelse til forsikring
Før du kan kaste dig over den personlige indretning af din nye udestue, skal du først tage kontakt til din forsikring. Det er nemlig ikke kun byggetilladelsen, der skal være styr på, før du kan tage det første spadestik.
Husk altid at informere dit forsikringsselskab om, at du opfører en ny udestue, så policen på din husforsikring er ajourført. Det er helt afgørende, at den er opdateret, så du kan få udbetalt erstatning, hvis der opstår vand- eller brandskader.