Skal du have ny gulvbelægning i hele huset eller dele af huset?
I så fald er du endt det helt rigtige sted.
Hos Bygga hjælper vi dig med at finde kompetente håndværkere og fagfolk, som kan hjælpe dig i mål med opgaven – til en fair pris.
Gulvbelægning kan være en omfattende opgave, og derfor kan det i et både økonomisk og tidsmæssigt perspektiv være fornuftigt at alliere sig med professionelle fagfolk.
Ud over at hjælpe dig med at finde de rette folk bidrager vi også med mere viden inden for området, således du er klædt godt på, inden du kaster dig ud i ny gulvbelægning.
Beregn pris på ny gulvbelægning
Gulvbelægning priser – Hvad koster det?
Prisen på gulvbelægning kan variere utroligt meget, og det afhænger i høj grad af byggeopgavens omfang, materialer og håndværkeren. Skal du have ny gulvbelægning udført i hele hjemmet, vil det være dyrere, end hvis du blot skal have skiftet gulvbelægning i et enkelt rum.
Gulvtype |
Ca. pris pr. m2. ex. montering |
Skibsplank med fuge | 500 – 1400 kr. |
Laminatgulv | 200 – 400 kr. |
Parketgulv | 200 – 600 kr. |
Plankegulv | 400 – 900 kr. |
Trægulv (antikt) | 500 – 750 kr. |
Derudover har materialevalget også stor betydning for prisen, eftersom der er stor forskel på at beklæde gulvet med linoleum eller trægulv i massivt træ.
Du skal også være opmærksom på, hvilken gulvtype du har, eller gerne vil have lavet. Ønsker du bærende, ikke-bærende eller svømmende gulv? Sidst, men ikke mindst kan håndværkerens løn også variere, alt efter hvor i landet du bor.
Sådan får du den bedste pris på gulvbelægning
Virker det som et uoverskueligt projekt, og er du i tvivl om, hvad en gulvbelægning hos dig vil kræve og i sidste ende koste? I så fald kan du indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk.
3byggetilbud.dk indhenter tilbud på gulvbelægning fra professionelle gulvfirmaer, således du i ro og mag kan kigge tilbuddene igennem derhjemme. Vi anbefaler 3byggetilbud.dk, fordi:
- Det er gratis og uforpligtende.
- Du kan bestille tilbud på kun 5 minutter.
- Der er mulighed for at spare mange penge.
De tilbyder også entreprisegaranti, således du er sikret for op til 35.000 kr., hvis der skulle opstå fejl og mangler, som kan spores tilbage til håndværkernes arbejde. En entreprisegaranti er din sikkerhed for, du ikke ender med et dårligt stykke arbejde.
Hos Bygga anbefaler vi altid, du indhenter tilbud fra forskellige håndværkere, således du kan sammenligne priser på gulvbelægning i dit område og få fingrene i en fair pris, der matcher arbejdsopgave og budget.
Få 3 gratis tilbud på ny gulvbelægning
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på ny gulvbelægning.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på ny gulvbelægning
Typer af gulvbelægning
Få hjælp til valg af gulvtype. Video lavet af SILVAN TV.
Uanset om du skal have gulvbelægning i et enkelt rum eller hele boligen, kan det være svært at vælge, hvad gulvet skal beklædes med. Der er nemlig ikke blot praktiske overvejelser, men derimod også æstetiske.
Det er de færreste, som tænker over det, men gulvet har faktisk stor betydning for, hvordan et rum syner og føles at være i, og af den grund er det også fornuftigt at gøre sig nogle grundige overvejelser, før man kaster sig ud i projektet. Dertil kommer også det faktum, at gulvbelægning både er en tidskrævende og økonomisk investering.
Er du i tvivl om, hvilke forskellige gulvbelægningstyper der findes, og hvad de hver især kan, kan du med fordel læse med nedenfor. Vi gennemgår nemlig en række forskellige gulbelægninger, således du får et overblik over, hvad de hver især kan bidrage med i dit hjem.
Vinylgulv
Vinylgulv er gulvenes kamæleon, da det både kan tage form som et stengulv, et trægulv, et farvestrålende og iøjnefaldende gulv eller et gulv med fuger og håndlavede klinker. Du finder ganske enkelt et vinylgulv i et væld af udtryk og design, hvilket er med til at gøre vinyl til en favorit.
Udover at du kan få et vinylgulv i det ønskede udtryk, der matcher boligen, er det også nemt at lægge og skifte efter smag og behag. De er i særdeleshed ideelle til køkkenet, bryggerset og entréen, og bidrager med en lun stemning til rummets atmosfære.
Epoxygulv
Epoxymaling kan forstærke dit gulv og samtidigt give det et flot, glansfuldt udtryk. Denne type flydende gulvbelægning har ikke blot fremragende æstetiske kvaliteter, men derimod også praktiske kvaliteter. De er nemlig utroligt slidstærke og har en lang holdbarhed, hvilket gør dem anvendelige i både industrien og private hjem.
Derudover er gulvet også nemt at rengøre, og du finder epoxygulv i et utal af farvevarianter og overflader. Hvad end du er til det rå og upolerede New Yorker-gulv, de mere lyse og varme nuancer eller måske en vovet kontrastfarve med fine mønstre, kan du opnå alt det og mere til med et epoxygulv. Du skal dog være opmærksom på, at et epoxygulv ikke bør lægges i et rum med meget sollys, da farven så risikerer at falme med tiden.
Polyurethan-gulv
Polyurethan-gulve er, ligesom epoxygulve, eftertragtede, og det skyldes i særdeleshed deres fænomenale belastningsevne og rengøringsvenlige overflade. Et polyurethan-gulv er både vandtæt, slidstærkt og resistent over for diverse rengøringsmidler og kan både benyttes indendørs og udendørs.
Polyurethan-gulv findes desuden i et væld af farver og mønstre, og dets bløde belægning gør det yderst behageligt og fleksibelt at gå på. Ligeledes har det også en lyddæmpende effekt fra fodtrin og bump, hvilket gør det populært i daginstitutioner og skoler, men det har efterhånden også vundet ind i flere private hjem i kælderen, køkkenet, bryggerset eller på badeværelset.
Akrylgulv
Akrylgulve er en både vandafvisende, slidstærk og kemikalieresistent gulvbelægning, der er populær i industrien. Det er nemt at lægge og kan gøres færdigt på én dag, men det er en gulvbelægning, som lugter, hvorfor den primært benyttes i industrien eller på udendørsarealer.
Er du vild med den fugefri belægning, som besidder en række praktiske kvaliteter, der stort set gør den vedligeholdelsesfri? Så er akrylgulv måske løsningen for dig. Hos private bliver akrylgulv typisk fundet på terrasser og altaner, da det også kan tåle både kulde og frostgrader.
Laminatgulv
Laminatgulve er en favorit i mange private hjem, da det både er nemt at lægge, billigt og ikke mindst slidstærkt. Flere børnefamilier tyer til laminatgulv som deres primære gulvbelægning, da det er et praktisk gulv med børn – og måske endda kæledyr i hjemmet.
Du finder laminatgulve i utroligt mange hjem, og det findes både i det klassiske træ-look, hvor det gengiver gulv i massivt træ. Det findes dog også i design, hvor det gengiver fliser eller klinker. Med laminatgulve er der ganske enkelt mange muligheder, og det er et godt valg, hvis du ønsker en billig gulvbelægning, som er nem at lægge, og som du kan skabe din egen stil med.
Parketgulv
Parketgulvet er en klassiker, og det skyldes både, at det er nemt at lægge og er yderst dekorativt. Du finder parketgulv i et væld af størrelser og træsorter fra mahogni, merbau og eg til bøg og ask, og det kan lægges i lige præcis dét mønster, du ønsker. Derudover finder du det både som en lamelopbygget gulvbelægning og et massivt gulv, der kan lægges svømmende og bærende.
Hvis du vælger et parketgulv, skal du tage stilling til, om det skal være olieret eller lakeret. Med et lakeret gulv får du minimal vedligeholdelse, hvor et olieret parketgulv derimod skal behandles med olie, alt efter behov.
Korkgulv
Korkgulv er en 70’er klassiker, men siden da har designet dog udviklet sig, og det er i dag mere end de velkendte brune korkfliser fra 70’erne. Du finder nemlig korkgulv i mange forskellige design og stilarter, og det er muligt for dig at finde et korkgulv, der matcher din bolig og smag. Fælles for de forskellige korkgulve er, de har en lyd- og stødabsorberende kerne, en slidstærk vinyloverflade, og den elastiske kerne holder endda også på varmen.
Bambusgulv
Bambusgulv har gjort sit indtog i flere danske hjem, og det skyldes ikke blot, at bambus er et miljøvenligt materiale. Bambus byder nemlig også på andre kvaliteter. Det er f.eks. slidstærkt, formstabilt og velegnet til gulvvarme. Derudover giver de små stave i plankerne også et spændende farvespil, og det er nemt at montere. Du finder både et bambusgulv i mørke og lyse farver, og det er oplagt for dig, der ønsker en moderne og klimavenlig gulvbelægning, der ikke kræver den store pleje.
Linoleumsgulv
Et linoleumsgulv er fremstillet af naturmaterialer, og det findes i flere flotte farver med striber, mønstre og tern. Det er velegnet i stort set alle rum – undtagen vådrum. Det egner sig altså ikke som gulvbelægning på badeværelset. Linoleum har desuden en slidstærk overflade, der gør det ekstra velegnet til køkkener og gange, hvor der er trafik frem og tilbage flere gange om dagen.
Med linoleum får du en stærk gulvbelægning, som er helende. Det betyder ganske enkelt, at kommer der en ridse, sørger linoleumsgulvet selv for at hele det, eftersom det er skabt i naturmaterialer.
Trægulv
Trægulve er en overordnet betegnelse for flere forskellige gulvtyper som parketgulv, plankegulv og massive trægulve. Med et trægulv i hjemmet kan du skabe et klassisk og elegant udtryk såvel som et mere råt og upoleret udtryk, og der er mange muligheder med trægulve, da de findes i forskellige træsorter og udseender.
Ligeledes kan du give dit trægulv en overfladebehandling, der matcher husholdningens ønsker og krav til vedligehold og pleje. Det er svært at sige, hvilken slidstyrke og holdbarhed trægulv har, da det afhænger af, hvilken træsort, gulvbelægning og behandling du vælger.
Flere gulvtyper
Gulvbelægning i forskellige rum – Hvad anbefales?
Som det fremgår, findes der mange forskellige typer gulvbelægninger, og det kan indimellem være en jungle at finde rundt i. Det gælder både i forhold til at finde en gulvbelægning, du synes om rent æstetisk, men i lige så høj også i forhold til at finde en gulvbelægning, du synes om, og som opfylder de praktiske krav, der f.eks. er på et badeværelse. I nedenstående gennemgår vi forskellige rum i boligen og kommer med eksempler på, hvilken type gulvbelægning der vil passe til de forskellige rum.
Beregn pris på ny gulvbelægning
Køkken
I køkkenet skal du vælge et både slidstærkt og holdbart gulv, der også kan tåle at blive spildt på. I køkkenet ryger der indimellem både vand og madrester på gulvet, og hvis du ikke er interesseret i genstridige og ødelæggende pletter, bør du vælge en gulvbelægning, der kan klare arbejdsforholdene i køkkenet.
Det gælder gulvtyper som epoxy, vinyl og linoleum, som alle er yderst slidstærke og vandafvisende. De er alle robuste materialer, der egner sig til rum, som er præget af en hektisk hverdag. Derudover er vinyl og især linoleum også billig gulvbelægning sammenlignet med andre gulvtyper, og du kan nemt lægge det eller skifte områder ud, hvis de bliver for slidte eller ødelagte.
Stue
I stuen har du næsten frit spil på alle hylder, når det kommer til gulvbelægning. Du kan vælge alt fra trægulv i massivt træ og parketgulv til gulve udarbejde i linoleum, vinyl, bambus, kork og laminat. Du skal i høj grad overveje, hvorvidt du ønsker et gulv i stuen, som er nemt at vedligeholde, og som både du og eventuelle børn kan boltre sig frit på uden at skulle tænke over, at der kan komme en ridse i gulvet.
Især trægulve er populære i stuen, og det skyldes, at de er enkle og klassiske i udtrykket. Dertil kommer, at nogle af dem stort set er vedligeholdelsesfri, mens nogle andre har en levetid og holdbarhed, der er længere end det sædvanlige.
Badeværelse
I et rum som badeværelset hvor luftigheden er høj, og hvor der spildes meget vand, kan massive trægulve og linoleumsgulve ikke anbefales, da de er følsomme over for fugt. På badeværelset er gulvtyper som vinyl, laminat og fliser i stedet særdeles velegnet, da de er vandafvisende, slidstærke og nemme at montere. Har du alligevel en forkærlighed for trægulv, og vil du gerne videreføre det på badeværelset? I så fald kan det stadig lade sig gøre med vinyl og laminat, som kan tage form som alt fra trægulv og fliser i et væld af udtryk.
Kælder
Vil du gerne lægge gulv i kælderen, skal der lægges en fugtspærre, før gulvet lægges. Fugtspærren har nemlig til formål at beskytte både gulvkonstruktionen og klimaet i kælderen. Når dette er gjort, kan du faktisk få lige præcis dén gulvbelægning, du ønsker. De fleste vælger dog en billig gulvbelægning som vinyl eller laminat, som begge er slidstærke og holdbare gulvtyper.
Flere vælger også et gulv, der er hurtigt og nemt at lægge, da kælderen typisk ikke er et af de rum, der ligger højest på prioriteringslisten. Har du planer om at beholde eller integrere et vaskerum i kælderen, bør du stile efter et vandafvisende gulv, der kan tåle fugt som f.eks. vinyl.
Garagen
I garagen er det en fordel at vælge en flydende gulvbelægning som epoxy, da det både er holdbart og let at vedligeholde. Det tåler alle typer rengøringsmidler og udstyr. Garagen bliver typisk brugt til opbevaring af biler, cykler, værktøj og andre ting, og der bliver indimellem slæbt og tabt tunge eller skarpe ting på gulvet. Af den grund bør du gå efter en af de absolut mest modstandsdygtige gulvtyper på markedet, nemlig epoxy. Især hvis du ikke er interesseret i det bare og kolde betongulv.
Et epoxygulv kan også tilpasses, således det matcher dine æstetiske og funktionelle krav. Måske vil du gerne have en elegant og glat overflade, eller måske er du i højere grad interesseret i en rustik og skridsikker overflade.
Udendørs
Skal du have lagt gulvbelægning udendørs på f.eks. en terrasse, kan du med fordel se nærmere på akrylgulv. Det er nemlig både vandafvisende, slidstærkt og kan klare diverse rengøringsmidler. Derudover tåler det også kulde og frostgrader, hvilket gør det oplagt til brug på terrassen. Du kan naturligvis også lægge fliser udenfor, men med et akrylgulv kan du sætte dit helt eget præg på terrassen og få et vedligeholdelsesfrit gulv med en lang levetid, der står flot året rundt.
Altan
På din altan er akrylgulv også oplagt, og du får et modstandsdygtigt gulv, der kan lægges på kort tid. Andre gulvbelægninger som f.eks. fliser tager tid at lægge, men med en flydende gulvbelægning som akryl, kan det klares på få timer.
Derudover skal du heller ikke tilpasse gulvbelægninger i mål og størrelse til din altan, da den flydende akrylbelægning blot påføres. Med et akrylgulv får du en gulvbelægning, som er yderst slidstærk, vedligeholdelsesfrit og holdbart, da det både kan klare kulde og frostgrader.