Du kan spare meget tid, hvis du vælger totalentreprise, og lyder det som en løsning for dig, kan du med fordel læse med her på siden.
Du kan blandt andet læse mere om, hvad totalentreprise koster, ligesom du også bliver præsenteret for andre entrepriseformer, og hvilke fordele og ulemper de forskellige typer giver dig.
På den måde kan du være helt sikker på at være forberedt på både små og store overraskelser, før du beslutter dig for, hvilken løsning du skal vælge.
Få 3 gratis tilbud på totalentreprise
Hvad koster totalentreprise?
Der findes desværre ikke kun ét svar på, hvad totalentreprise koster.
Først og fremmest er der store geografiske forskelle, som spiller ind.
Totalentreprise koster ikke det samme i København og Århus, som det gør i Nordjylland eller på Fyn. Ofte vil det nemlig være markant dyrere at få udført arbejdet omkring de store byer, ligesom priserne for totalentreprise i Aalborg og på Nordsjælland også ligger i den høje ende.
Vil du kende den konkrete pris, skal du derfor tage kontakt til en professionel bygherre, som kan give dig et tilbud på, hvad totalentreprisen koster for dig. Det er bygherren, som har det samlede overblik over byggeprocessen, uanset om der er tale om nybyg eller renovering af din nuværende bolig.
Det er selvfølgelig en mulighed, at du selv er bygherre, men du må vide, at det er en tidskrævende opgave.
Har du ikke erfaring inden for byggeri, er det det ikke anbefalelsesværdigt at stå for den del alene.
Med stor sandsynlighed får du brug for professionel sparring undervejs, og du bør derfor altid søge vejledning hos en uvildig byggerådgiver. Det koster fra 20.000 kroner at involvere en bygherre, men det er penge, som er godt givet ud.
Få 3 gratis tilbud på totalentreprise
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på totalentreprise.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på totalentreprise
Pris på totalentreprise
Som sagt er der mange faktorer, som påvirker prisen på totalentreprisen, men fordelene ved denne entrepriseform er store. Det gælder særligt, hvis du ikke har erfaring med byggeri, og skal du bygge et hus fra bunden, er det en dejlig sikkerhed at vide, at kyndige fagfolk varetager processen fra start til slut. På den måde kan du undgå mange bekymringer, og samtidig er det din garanti for, at det endelige resultat bliver præcis, som du ønsker.
Den billigste pris på totalentreprise får du naturligvis, hvis du selv varetager arbejdet helt fra begyndelsen. Det er uden sammenligning håndværkernes arbejdsløn, der koster mest både ved et nybygget hus og renovering. Er du ikke nervøs for et stort gør-det-selv-projekt, og har du evnerne, værktøjet, tiden og erfaringen, kan du sagtens selv gå i gang med opgaven, og dermed spare mange penge. Håndværkerløn er nemlig en stor udgift, selv når du husker fradragene.
Har du hænderne skruet rigtigt på og er du klar til at gå i gang? Prisen på totalentreprise kan holdes på omkring 6.000 per kvadratmeter for et almindeligt parcelhus, hvis du selv står for alt. Det gælder tømrer, murer- og malerarbejde, og har du autorisation, kan du sænke prisen yderligere på elarbejde og VVS. Du må have in mente, at prisen er vejledende, og derfor kan variere efter, hvilken landsdel du bor i og hvor mange kvadratmeter, der er til rådighed.
Husk også, at du ikke selv må udføre elarbejde, kloakarbejde og VVS med mindre, du har en autorisation.
Overlad totalentreprisen til en professionel bygherre
Du behøver ikke at sprænge budgettet, selvom du overlader din totalentreprise til en professionel bygherre. Et færdigbygget typehus kan købes til en pris på 10.000 kroner per kvadratmeter, og skal huset være arkitekttegnet, koster det fra 14.000 per kvadratmeter.
Det giver overskud at udbyde arbejdet til en bygherre, men du må fra begyndelsen have en klar fornemmelse af, hvordan det færdige resultat skal være. Skal du bygge et hus fra bunden, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du konstant ønsker at ændre på tegningerne. Har du fortrudt en dør eller et vindue? Skal der tilføjes flere kvadratmeter? Det er alle faktorer, som presser prisen op. Samtidig sænker det også byggeriet, så dit nye hjem først bliver indflytningsklart meget senere, end det oprindeligt var planen.
Ønsker du at ændre på enten små eller store detaljer undervejs, skal du først søge om tilladelse hos byggefirmaet. Herefter skal bygherren diskutere ændringerne med håndværkerne, som skal estimere et nyt tilbud til firmaet, som så skal sammensætte en ny pris på, hvad totalentreprisen skal koste. Det kan hurtigt trække tiden ud, og derfor må du nøje sætte dig ind i, hvad du forventer af byggeriet, før du trykker start.
Hvad er totalentreprise?
Der findes flere forskellige entrepriseformer, og når du hører ordet entreprise, er det derfor ikke kun én definition, det indbefatter. I stedet inkluderer det mange forskellige faggrupper, der er helt afgørende for, at et byggeprojekt kan realiseres. En dansk totalentreprise involverer fagfolk inden for jura, økonomi, projektering og byggestyring.
Vælger du totalentreprise, overlader du alt til en bygherre eller en totalentreprenør, som tager ansvar for byggeriet fra start til slut. Det betyder, at du ikke skal varetage kontakten til arkitekter, ingeniører, designere og håndværkere, som er vigtige fagfolk for projektets tilblivelse. Bygherren har også kontakten til underentreprenører, og varetager dermed i samme ombæring bestilling og levering af materialer, så de når frem til tiden og er klar til håndværkerne. Det letter byggeprojektet, og du kan være sikker på, at alle love og regler overholdes.
Er du sikker på, at totalentreprise er den rigtige løsning for dig? Herunder kan du læse mere om definitionen på de forskellige entrepriseformer, så du kan vælge den, der passer bedst til dit byggeri.
Vælg den rigtige entreprise
Bolius har lavet en god video om entrepriseformer.
Der findes to andre former for entreprise end totalentreprise, som vi allerede har præsenteret for dig, og det er temmelig afgørende, at du ved, hvad de forskellige typer indeholder. På den måde kan du være sikker på at vælge den variant, der passer bedst til dit byggeprojekt, og på sigt kan det være en økonomisk gevinst for dig.
De tre mest almindelige entrepriseformer er
- Fagentreprise
- Hovedentreprise
- Totalentreprise
Fagentreprise
er for dig, der har hænderne skruet rigtigt på, og som ikke er bange for at gøre tingene selv. Her er du bygherre og varetager dermed projektet fra start til slut. Det betyder, at du skal stå for koordinering, indhentning af tilbud, byggeansøgninger, juridiske papirer og generel styring af byggeriet. Det er en stor opgave, som hurtigt kan tage meget tid, og derfor kan det være en fordel at involvere en uvildig rådgiver, som vejleder dig undervejs i processen.
Fagentreprise er relevant ved carporte, udestuer, haveskure, taglægning eller mindre renoveringer.
Hovedentreprise
er mindre omfangsrigt, men alligevel er du selv dybt involveret i byggeriet. Du er tovholder for godkendelser og byggematerialer, og har dermed ansvaret for, at processen glider, og tingene er klar, når håndværkerne rykker ind. Du har dog en hovedentreprenør med dig undervejs, som varetager selve byggeriet og tidsstyringen, ligesom fagpersonen også tager kontakt til de forskellige underentreprenører og håndværkere. Det er også hovedentreprenøren, som står for den økonomiske del af projektet og leder slagets gange på byggepladsen.
Hovedentreprise anvendes ofte ved større ombygninger, tilbygninger og totalrenoveringer af køkken eller bad.
Totalentreprise
giver dig den største frihed, for her overlader du alt ansvar til totalentreprenøren. Din eneste opgave er at skrive under på en kontrakt og senere flytte ind i det nybyggede hjem.
Totalentreprise anbefales ved opførsel af helårsboliger og feriehuse.
Kend forskel på fordele og ulemper
Er det første gang, du skal have udført entreprise, er du sikkert interesseret i at vide, hvilke fordele og ulemper de forskellige entrepriseformer indeholder. Det dykker vi ned i nu.
Fordele og ulemper ved fagentreprise
Den største fordel ved at vælge fagentreprise er naturligvis, at du selv bestemmer alt. Det giver dig mulighed for at styre og forme byggeriet ned til mindste detalje, så du får et resultat, der er helt dit eget. Imidlertid kræver denne løsning flere kvalifikationer, da du både skal bære kasketten som bygherre, arkitekt, byggetekniker, byggepladsleder og måske endda håndværker. Du vil opleve, at det er en tidskrævende løsning, og opstår der udfordringer med økonomi eller byggesagsforløb undervejs, er det også dit eget ansvar at løse dem.
Fordele og ulemper ved hovedentreprise
Fordelen ved hovedentreprise er, at du kun skal forholde dig til de informationer, som hovedentreprenøren præsenterer for dig. Det betyder, at du fralægger dig håndteringen af juridiske og økonomiske spørgsmål, ligesom entreprenøren også står styring af projektet. Ulempen er dog, at du ikke slipper for selv at søge byggetilladelse og udfærdige projektmaterialer. Du skal nemlig stadig sørge for at have tegninger og beskrivelser klar.
Fordele og ulemper ved totalentreprise
Der er faktisk kun én ulempe ved at vælge totalentreprise, og det er, at det kan være svært at finde den totalentreprenør, der skal varetage dit byggeri. Til gengæld kan du glæde dig over, at du, når du finder det rette firma, kun skal kommunikere med en fagperson. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om nogle dele af byggeprocessen, men blot kan glæde dig til at flytte ind.