En flot, grøn plæne er en fornøjelse at kaste blikket på, og som et blødt tæppe indbyder den til mange gode timer i haven.
Har du brug for hurtigt at se resultater eller skal din nuværende plæne repareres?
Rullegræs etablerer sig hurtigt, og er derfor en effektiv løsning, som giver en frodig græsplæne uden mos og ukrudt.
Her på siden finder du svar på de spørgsmål, du måtte have om rullegræs. Bliv blandt andet klogere på, hvad rullegræs koster og hvordan du lægger det.
Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs
Hvad koster rullegræs?
- 50 m2 rullegræs koster fra 263 kr. pr. m2.
- 150 m2 rullegræs koster fra 128 kr. pr. m2.
- 300 m2 rullegræs koster fra 95 kr. pr. m2.
Som du kan se, bliver det billigere og billigere at få lagt rullegræs i takt med, at arealet bliver større.
Selvom rullegræs ikke er gratis, behøver det ikke være dyrt at få en pæn plæne.
Det billigste er at så græsfrø, men de er til gengæld lang tid om at spire, og netop derfor vælger de fleste haveejere at købe rullegræs. Det giver hurtige resultater, så plænen snart er klar til leg og hygge.
Med det in mente må du alligevel ikke frygte prisen, for rullegræs er en relativ billig løsning. Hvad rullegræs koster afhænger af, hvor meget du skal bruge, men herunder får du eksempler på, hvad du kan forvente.
Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på lægning af rullegræs.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs
Find din pris på rullegræs
Din pris på rullegræs afhænger først og fremmest af, hvor mange kvadratmeter du skal bruge. Som udgangspunkt skal du regne med at rullegræs koster 15-30 kroner per m2, men jo mere du køber, desto billigere bliver det.
Har du brug for mange m2 rullegræs? Husk at medregne leveringsomkostningerne i den samlede pris, hvis ikke du selv henter rullerne. Vær også opmærksom på, at de er meget tunge og store, og derfor hurtigt kan overstige din trailers kapacitet.
Græsfrø eller rullegræs – Hvad skal jeg vælge?
Skal det gå stærkt, skal du vælge rullegræs, men har du mere tid og tålmodighed, er græsfrø et billigere alternativ. Frøene skal sås fra april til oktober, og det er vigtigt at vande meget efterfølgende, så de spirer.
Desværre kan du ikke være sikker på at få en jævn plæne, der er stærk nok til at modstå mos og ukrudt. Det får du til gengæld, hvis du vælger rullegræs, som hurtigt etablerer sig som et tykt, grønt tæppe.
Nemt, hurtigt og flot – Derfor skal du vælge rullegræs
Se hvordan rullegræs lægges (video af Grus Direkte)
Den største fordel ved at vælge rullegræs er, at du hurtigt kan komme i gang med at bruge plænen. Faktisk skal du kun vente 2-3 uger, før du kan spille bold på græsset, hvorimod en plæne sået fra frø først kan indtages et par måneder efter. Den kræver desuden også mere pleje, så ønsker du et flot, vedligeholdelsesfrit resultat, er rullegræs en effektiv løsning.
Græsrullerne leveres som grønne løbere, du triller ud på den bare jord, og snart begynder de at strutte af sundhed. Netop fordi rullerne er dyrket under kontrollerede forhold, skal du heller ikke frygte mos, mælkebøtter og andet ukrudt mellem stråene. Her får du en slidstærk plæne uden ukrudt.
Det kan du ikke forvente, hvis du sår fra frø, for de små strå skal kæmpe en hård kamp mod skidtet. Netop det er årsagen til, at det tager så lang tid, før du kan bruge plænen, når du sår den selv.
Hvordan lægger man rullegræs?
Har du ikke grønne fingre? Så længe forarbejdet er gjort grundigt, kan du uden hjælp fra gartneren lægge rullegræs selv. Hvad enten du vælger at etablere din nye græsplæne fra frø eller med ruller, er arbejdet det samme: Ukrudt og sten skal væk og jorden skal løsnes.
Herunder kan du trin for trin læse om lægning af rullegræs, så du er klar til en gør-det-selv-dag i haven.
Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs
Sådan lægger du rullerne rigtigt
Før du når til selve udlægningen af rullegræsset, skal grundlaget gøres klart. Ukrudt, sten og grene skal luges væk, før du graver eller fræser jorden igennem og jævner den, så underlaget bliver plant.
Det er meget lettere for græsrødderne at få fat i den rene, løse jord, og vil du hurtigt se grønne fremskridt, skal du ikke springe dette afgørende trin over.
Gød nu jorden, så den er fyldt med næring til den nye plæne.
Rullegræs lægger du i forbandt, det vil sige forskudt, og det skal placeres kant mod kant uden mellemrum, så samlingerne ikke kan ses efterfølgende. Omkring bede og hjørner kan det blive nødvendigt at tilskære græsrullerne med en kniv eller spade, så de kommer til at passe.
Efter lægningen trommer du plænen, så rødderne får fat i jorden. Til sidst vander du grundigt.
3 gode råd til udlægning af rullegræs
- Lægning af rullegræs skal gøres senest 8 timer efter, at du har modtaget det.
- Det bedste tidspunkt for udlægningen er fra maj til september.
- Græsset må ikke udtørre i de første uger efter lægningen, og skal derfor vandes dagligt.
På tur med plæneklipperen
Det er tid til at gå tur med plæneklipperen, når græsset er 3-4 centimeter højt. Du kan forvente, at det sker to måneder efter udlægningen.
Få 3 gratis tilbud på lægning af rullegræs