Har du fundet den perfekte grund med en skøn beliggenhed, men med et sommerhus som kræver mere end blot en kærlig hånd?
Det kan hurtigt blive dyrt at renovere et medtaget sommerhus, og netop derfor foretrækker mange en nedrivning.
Her på siden kan du finde nyttige informationer, der klæder dig på til projektet.
Læs blandt andet om, hvad nedrivningen af et sommerhus koster og bliv opdateret på gældende regler.
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus
Hvad koster nedrivning af sommerhus?
En nedrivning af sommerhuset koster ca. 100.000 kr.
Prisen er især afhængig husets størrelse, beliggenheden og tilgængeligheden.
Tommelfingerregel: En nedrivning koster typisk 1.000 kr. pr. kvadratmeter.
Det er ofte billigere at rive sommerhuset ned end at gå i gang med en gennemgribende renovering. Har du hænderne skruet rigtigt på, så du kan hjælpe håndværkerne med arbejdet? Du kan spare mange penge, hvis du selv bidrager med nedtagningen, ligesom det også bliver markant billigere, hvis du selv skiller dig af med byggematerialerne efterfølgende. Det stiller imidlertid nogle strenge krav til dig, og derfor vælger de fleste at overlade arbejdet til professionelle.
Hvad nedrivning af sommerhuset koster, afhænger af forskellige faktorer. Herunder kan du se, hvad der kan påvirke din pris:
Dette påvirker prisen:
- Husets placering og tilgængelighed på grunden
- Udformning og materialevalg af husets fundament og tag
- Sommerhusets størrelse
- Hvilke materialer huset er bygget i, for eksempel om der er anvendt asbestholdige materialer eller PCB, der anses som farligt affald
- Hvor lang tid det tager at nedtage bygningen
- Kommunens takster for håndtering af byggeaffald
- Oprydning og bortskaffelse af affald
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på nedrivning af sommerhus.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus
Varierende pris på nedrivning
Drømmer du om en gratis nedrivning af sommerhuset? Mange ting er i spil før den endelige pris fastsættes, men som udgangspunkt skal du regne med, at priserne begynder ved 50.000 kroner.
Er sommerhuset stort, koster det naturligvis mere, da der er flere materialer, som skal håndteres og bortskaffes.
Derudover varierer prisen også efter, hvilken kommune huset er opført i. Det er ikke alle kommuner, som har de samme takster for håndtering af byggeaffald. Især kan du forvente en øget omkostning, hvis der er anvendt farlige materialer i bygningen.
Regler for nedrivning af sommerhus
Salg af grund med sommerhus til nedrivning er meget almindeligt, men før du som glad køber kan gå i gang med at nedtage det eksisterende hus og opføre et nyt, skal du være opmærksom på gældende love og regler.
Herunder kan du læse mere om de regler for nedrivning af sommerhus, du skal have styr på, før arbejdet kan gå i gang.
Husk at anmelde nedrivningen til kommunen
Der er flere ting, du skal huske, før du går i gang med nedtagningen. Først og fremmest skal du anmelde en nedrivning af et gammelt sommerhus til kommunen. Det skal gøres mindst 14 dage plus 2 postdage, før du forventer at gå i gang med arbejdet.
Har du brug for at søge dispensation, skal du regne med, at sagsbehandlingen kan være forlænget. Husk derfor at få styr på papirarbejdet i god tid, så du kan være sikker på, at små detaljer ikke forsinker dig.
Tilladelsen koster omkring 1.000 kroner, og den løber i et år. Du kan derfor med fordel anmelde nedrivningen så snart, du ved, at sommerhuset skal fjernes fra grunden.
På kommunens hjemmeside kan du finde supplerende oplysninger om de gældende regler på området. De kan variere afhængig af, hvilken kommune du tilhører. Start din søgning under ’Byggeri’ eller ’Teknik og Miljø’.
Vigtigt: Undersøg lokalplaner
Lokalplaner kan hurtigt sætte en stopper for dine ambitioner om at nedrive et gammelt sommerhus og opføre et nyt. Ligger huset i et fredet område, skal du søge dispensation ved kommunen, men andre ting kan også begrænse dine muligheder.
Det gælder blandt andet husets placering på grunden, byzoner, landzoner samt dit valg af materialer og husets arkitektoniske udtryk. Du bør derfor altid undersøge lokalplanerne grundigt.
Glem ikke indberetning til BBR
Det er vigtigt, du husker at indberette nedtagningen til BBR-registret, der foruden sommerhusets bygningsnummer, skal have en situationsplan.
Den skal indeholde informationer om sommerhusgrundens størrelse, vise alle nuværende bygningernes placering på grunden – også det lille redskabsskur og pavillonen – og planen skal tydeligt vise, hvilke bygninger du ønsker at nedtage.
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus
Vær opmærksom på farlige materialer
Der følger ofte en ekstra ”bonus” med, når du køber en grund med et gammelt sommerhus til nedrivning. Blev huset opført med eternittag før 1980? Det øger sandsynligheden for, at der er asbest i tagpladerne.
I dag er det ikke længere lovligt at bygge med asbestholdige materialer, da de anses som farlige. Det stiller krav til nedrivningen, da de giftige tagflader må håndteres varsomt. Herunder kan du læse mere om asbest.
Asbest er støvende arbejde
Er husets vægge eller tag opført i asbest, skal der tages særlige hensyn under nedrivningen, så de små, støvende partikler ikke spreder sig.
Når huset er bygget med asbestmaterialer, skal nedrivningen anmeldes til Arbejdstilsynet, før du må begynde bortskaffelsen. Det er din sikkerhed for, at arbejdet forløber forsvarligt. Arbejdstilsynet sørger for, at både du og håndværkerne er korrekt informeret om, hvordan asbestaffaldet skal håndteres.
Derudover skal du også anmelde til kommunen, at du nedriver et sommerhus med asbest. De kan oplyse dig om, hvor og hvordan du skaffer dig af med det farlige affald på en sikker måde.
Pas på PCB
Asbest er ikke det eneste emne, som kan give dig udfordringer under nedrivningen. Er det gamle sommerhus opført mellem 1950 og 1977? Det øger sandsynligheden for, at fugemassen, der er brugt omkring døre, vinduer og i vådrum, indeholder PCB.
Hvis det er tilfældet, skal specialudstyret findes frem, uanset om du selv står for nedrivningen eller betaler håndværkerne for at gøre det. Åndedrætsværn, heldragter og handsker er blot nogle af de ting, der bliver brug for, så nedtagningen forløber forsvarligt.
På samme måde som asbest må også PCB-affald sorteres specifikt. Kontakt din kommune for at høre, hvordan bortskaffelsen finder sted i dit lokalområde.
Flere farlige materialer
Overlader du arbejdet til professionelle, vil de håndtere arbejdet med de farlige materialer til perfektion. Det er nemlig bygherrens ansvar, at der bliver foretaget en screening for både PCB og asbest.
Det er dog ikke de eneste farlige byggematerialer, der kan findes i det gamle sommerhus. Selvom det er sjældent, kan der til tider spores både bly og chlorparaffiner i byggeriet.
Det skal håndteres varsomt.
Blyindfattede ruder og elastiske fuger, som erstattede de PCB-holdige fugemasser til og med 1990, er eksempler på byggematerialer, der forvandles til farligt affald, når det fjernes.
Få 3 gratis tilbud på nedrivning af sommerhus