Du får en jævn og behagelig varme, når du skifter radiatorerne ud med gulvvarme. Samtidig kan du også opleve, at varmeregningen nedbringes, når de gamle apparater udskiftes med en moderne opvarmningsmodel.
Der kan altså være flere fordele ved at montere en ny varmekilde, men ved du, hvad det koster at lave gulvvarme?
Her på siden kan du finde nyttige informationer om alt fra tilskud og håndværkerfradrag til prisen på et nyt gulv med gulvvarme.
Få 3 gratis tilbud på gulvvarme
Hvad koster gulvvarme pr. m2?
Prisen på gulvvarme ligger på ca. 1000 kr. til 1.400 kr. pr. m²
Der er stor forskel på, hvad det koster at lægge gulvvarme i boligen. Først og fremmest afhænger din pris af, hvilken type gulvvarme du vælger. Der findes nemlig flere løsninger, du med fordel bør overveje, før du lægger dig fast på den variant, der passer bedst til din bolig.
Vandbaseret gulvvarme er dyrere end gulvvarme med el, så vil du spare penge, skal du gå efter den eldrevne mulighed.
Derudover er der også en række andre faktorer, som påvirker din pris. Herunder kan du se konkrete priser på, hvad det koster at få lagt gulvvarme.
Få 3 gratis tilbud på gulvvarme
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på gulvvarme.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på gulvvarme
Din pris på gulvvarme varierer
Din pris på gulvvarme varierer, og mange parametre må medtages, før du kan slå to streger under slutbeløbet.
Først og fremmest defineres de samlede omkostninger af, om du vælger en el- eller vandbaseret varmekilde, ligesom det også har betydning for udgifterne, om arbejdet skal udføres i et ældre eller nybygget hus. Skal gulvbelægningen brydes op, og opdateres med ny isolering, vil det også være med til at presse prisen op.
Har du hænderne skruet rigtigt på? Det er billigt at lægge gulvvarme selv, da du på den måde sparer håndværkerens timeløn. Har du derimod brug for kompetent faglighed fra professionelle til at komme helt i mål, må du regne med at betale en højere pris pr. m2.
Uanset, hvor fiks på fingrene du er, må du dog være opmærksom på, at det ikke er alle dele af arbejdet, du selv må udføre. Støbning af gulv med gulvvarme må du gerne varetage, men VVS- og elarbejde skal klares af en autoriseret fagperson.
Dette påvirker din pris
Der er flere ting, du skal være opmærksom på, før arbejdet kan gå i gang. Læs med her under og bliv opdateret.
Disse ting har indflydelse på gulvvarmens pris pr. m2
- Skal gulvet brydes op eller lægges varmesystemet på eksisterende gulv?
- Har du brug for håndværkerhjælp eller er det et gør-det-selv-projekt?
- Vælger du el gulvvarme eller vandbaseret?
- Støber du gulvvarme i beton eller lægger du varmekilden under trægulv?
- Hvor stort er rummet, monteringen skal udføres i?
Tre tips du kan tage i betragtning
- Det er markant billigere at installere elgulvvarme end at vælge et vandbaseret system, men til gengæld koster el gulvvarme mere i forbrug. Det kræver også en autoriseret elektriker at få tilsluttet den elektriske varme.
- Du kan halvere prisen, hvis du gør det selv.
- Skal gulvet brydes op, er det minimum dobbelt så dyrt, som hvis gulvvarmen bliver lagt på eksisterende gulv.
Pris: Det koster gulvvarme pr. m2
Drømmer du om gulvvarme i kælder, på badeværelset eller i stuen? Uanset, hvor du vælger at installere den behagelige varmekilde, er det en fordel på forhånd at vide, hvad gulvvarme koster pr. m2.
Herunder bliver du præsenteret for en samlet prisoversigt, så du kan danne dig et solidt overblik, inden du ringer efter fagfolkene.
Det koster gulvvarme pr. m2, når du gør det selv
- Den gennemsnitlige pris pr. m2. begynder ved 250 kroner for vandbaseret varme, hvis du selv foretager monteringen. Derudover må du indberegne udgifter til fordelings- eller kombiplader.
- For gulvvarme med elektriske gulvvarmemåtter begynder priserne ved 430 kroner pr. m2, hvis du gør det selv.
Det koster gulvvarme pr. m2 med hjælp fra håndværkere
- Du skal regne med en kvadratmeterpris på 1000 kroner, når håndværkeren hentes ind. Skal gulvet brydes op, så gulvvarmen lægges på nyt gulv, bliver prisen 1.200 kroner pr. m2.
Husk at priserne er vejledende og derfor kan variere.
El- eller vandbaseret gulvvarme – Hvad koster det?
Der er stor prisforskel på, om du vælger el- eller vandbaseret gulvvarme. Samtidig har det også betydning for den samlede regning, om du lægger varmesystemet i et nyt gulv, bryder det eksisterende op eller monterer i det nuværende.
Du kan vælge tre fremgangsmåder
- Opbrydning af det nuværende gulv og efterfølgende montering af vandbaseret gulvvarme med ny isolation.
- Montering af isolerede kombiplader produceret med plads til gulvvarmeslanger.
- Lægning af el gulvvarme på det nuværende gulv.
Montering af el gulvvarme koster markant mindre end systemet med vand, og det er samtidig nemmere at lægge. Til gengæld er den eldrevne variant dyrere i drift, og du kan forvente, at det koster op mod 3 gange så meget om året i forhold til vandbaseret varmefordeling.
Årsagen til, at det koster mindre pr. m2. at lægge el gulvvarme, er, at det kan monteres på det nuværende gulv. Du slipper derfor for at bryde det eksisterende gulv op og køre det væk. Det er nødvendigt ved vandbaseret gulvvarme, og netop derfor bliver prisen højere.
Skal du have ny varmekilde på badeværelset eller på husets førstesal? Det er oplagt at vælge elgulvvarme her, da det er mindre tungt at montere.
Oplev de mange fordele
Trækker det langs fodpanelerne, når du drysser rundt på strømpesokker, er det oplagt at skifte den gamle varmekilde ud med en ny. I mange hjem er gulvvarme den foretrukne form, da man på den måde kan undgå radiatorer, som optager meget plads og ikke leverer en jævn varmefordeling.
Det er dog ikke den eneste fordel, du oplever. Læs herunder, hvilke goder du får med i købet, når du skifter radiatorerne ud.
Fordele ved at erstatte radiatorer med gulvvarme
- Behagelig varmefordeling året rundt
- Jævn fordeling af varmen i hele huset – fra kælder til kvist
- Sundt indeklima
- Ingen kuldebroer, som forårsager træk og blafrende gardiner
- Ekstra plads, som giver muligheder for at indrette hjemmet optimalt
- Nem rengøring, da skidt og støv ikke kan samle sig i radiatoren
- Ingen vedligehold
Hvilke gulve er egnede?
Det er ikke alle gulve, der er gearede til gulvvarme. Hvilken gulvtype har du i boligen? Vandbaseret gulvvarme giver det mest optimale resultat, hvis det lægges under klinker, fliser eller trægulve, mens den eldrevne løsning foruden fliser eller klinker er perfekt at montere på strøer eller beton.
Den eldrevne varmekilde kan derimod ikke anbefales at installere under trægulv, da træ er et levende materiale, som let bliver influeret af fugt og varme. Det karambolerer med de non-fleksible eltråde, når du støber gulvvarmen. Især kan det blive en udfordring gennem vinteren, hvor temperaturen skrues op. Det medfører en tør luft, som får træet til at trække sig sammen.
Uanset, hvilken model du vælger, er det aldrig optimalt at temperaturen overstiger 25 grader, hvis du har trægulve. Træder du derimod rundt på klinker eller fliser, kan du hæve temperaturen til 27 grader, mens de resterende gulvtyper tåler temperaturer op til 28 grader.
Du kan lægge gulvvarme under disse gulvtyper
- Fliser
- Klinker
- Kork
- Laminat
- Linoleum
- Laminatgulve
- Træ (ask, bøg, eg, fyr, merbau og teak)
- Vinyl
Læg gulvvarme på eksisterende gulv
Det er ofte nødvendigt at bryde det nuværende gulv op, når du skal have monteret den nye varmekilde. Bliver det aktuelt at fjerne det eksisterende underlag, skal der lægges ny isolering, som lever op til Bygningsreglementets krav. Det gælder, at isoleringen skal være mindst 250 mm.
Kan du undgå at hive de gamle gulvbrædder op, er der penge at spare. Det koster nemlig mere, hvis gulvet først skal fjernes og køres væk, da det stiller helt andre krav til indkøb og bortskaffelse af materialer.
Ved du, hvordan man laver gulvvarme? Nogle systemer installeres direkte på det nuværende gulv, men det kræver, at der er godt luft mellem gulv og loft, da det ændrer højden på gulvet. Husk efterfølgende at tilpasse, så der ikke er højdeforskel at spore mellem gulv og døre, karme og paneler.
Sådan virker gulvvarme
Har du styr på, hvordan gulvvarme virker? Afhængig af, hvilken variant du har valgt, sendes varmen rundt i boligen gennem gulvvarmeslanger med vand eller elektriske tråde.
Afgørende for begge typer er, at du opsætter termostater i de rum, gulvvarmen er lagt. På den måde kan du kontrollere rumtemperaturen og sikre, at varmefordelingen forbliver stabil.
Vil du undgå at skrue på systemet selv, kan du vælge intelligent varmestyring, som automatisk regulerer temperaturen.
Hvordan lægger man gulvvarme?
Er du klar til et gør-det-selv-projekt, er der penge at spare, men før du trækker i arbejdstøjet, må du være helt sikker på, at du har den nødvendige erfaring. Ved du, hvornår man må tænde gulvvarmen efter støbning i beton eller spartelmasse? Har du styr på, hvad en shunt er eller hvor mange meter gulvvarme pr. m2. der giver det bedste resultat?
Hvordan man lægger gulvvarme, kan give grå hår i hovedbunden, hvis ikke du har alle materialer og alt udstyr parat. Du må også have kendskab til det varmesystem, du vælger, ligesom det også er nødvendigt at vide, hvordan man laver gulvvarme i beton, træ eller andre materialer.
Få tilskud til projektet
Er der tale om en energiforbedring af boligen, kan du få tilskud til gulvvarmen. Det har været en mulighed siden oktober 2020, hvor man desværre i samme omgang afskaffede håndværkerfradraget.
Få 3 gratis tilbud på gulvvarme