Vil du give boligen et mere råt og enkelt udtryk med betongulv og samtidig få et gulv, som er nemt at rengøre?
Eller skal betongulvet udgøre basen for eventuelle fliser?
Hos Bygga hjælper vi dig med at finde de bedste og mest kompetente fagfolk og håndværkere til støbning af betongulv.
Samtidig vil vi gerne give dig et endnu bedre overblik over, hvad støbning af betongulv kræver og koster, så du er klædt ordentligt på, før du kaster dig ud i projektet.
Beregn pris på støbning af betongulv
Indhold på denne side
Hvad koster støbning af betongulv?
Støbning af betongulv bliver typisk gjort op i en timepris eller en pris per kvadratmeter. Det afhænger meget af, hvilket firma du taler med, og hvilken pris de oplyser. Hvis du får fingrene i to eller tre forskellige tilbud, skal du altså sørge for at være opmærksom på, hvorvidt de opgiver en timepris eller en pris per kvadratmeter.
Når det så er sagt, er en god tommelfingerregel, at en støbning af betongulv almindeligvis ligger på 300 kr. per kvadratmeter eller 350 kr. i timeløn. Udover timelønnen skal du naturligvis også betale for materialerne, der skal benyttes i forbindelse med byggeopgaven.
Vælger du selv at støbe betongulvet, skal du også betale for materialerne, men derudover kan du også ende med at bruge meget tid, som kunne være givet bedre ud et andet sted. Det gør sig i særdeleshed gældende, hvis du ikke har den relevante viden og derfor skal bruge tid på både research og støbning af selve betongulvet.
Få 3 gratis tilbud på støbning af betongulv
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på støbning af betongulv.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på støbning af betongulv
Opbygning af betongulv
Før du kan gå i gang med støbning af betongulv, ligger der en klargøringsfase, som er alfa og omega for, at du opnår det ønskede resultat. Det er i klargøringsfasen, at du først og fremmest skal sørge for at få styr på de forskellige krav til og regler for støbning af betongulv, men det er også her, du skal beslutte, hvorvidt du ønsker gulvvarme eller ej.
Det kan også være, der er andre installationer og konstruktioner, du skal tage højde for, og det er ganske enkelt blot fornuftigt at have tænkt alle led igennem, inden du kaster dig ud i projektet. Hvad end du selv ønsker at foretage støbning af betongulv i boligen, eller du får professionelle til det, skal opbygningen være den samme.
Sådan gør du
Når du skal lægge et betongulv, er der altid tre lag, der er nødvendige for, at du kan støbe dit betongulv med ro i maven. Her taler vi om:
- Et kapillarbrydende lag
- Isolering
- Dampspærre.
Her kan du læse mere om de tre forskellige lag, der sikrer et tørt og plant gulv fra starten af.
Har du et eksisterende gulv, skal dette fjernes først. Er det i beton, benyttes en betonhammer til at ødelægge gulvet; er det i træ, benyttes en sav. Uanset om du har et eksisterende gulv eller ej, er processen herfra nøjagtigt den samme. Al muldjord skal fjernes, således at du kommer ned til fast jord.
Herefter skal der laves et kapillarbrydende lag, som er et drænende lag under dit betongulv. Det laves typisk af sten, lecanødder eller lignende, og oftest skal du cirka 60 centimeter ned for at få plads til de forskellige lag. Sørg for, at jorden bliver helt plan, så du er sikker på et flot resultat, når du er færdig.
Dette lag har også til formål at sørge for et stabilt fundament for dit nye gulv. Det forhindrer som nævnt også, at fugt trænger op gennem gulvet, og på den måde kan du være sikker på et tørt betongulv, der vil holde i mange år. Det kapillarbrydende lag bør altid være mellem 15-20 cm, og det skal stampes eller udjævnes, så det er helt tæt og ligger fast.
Efterfølgende skal du sørge for at isolere under dit betongulv, hvis du lægger gulv i et opholdsrum. Her kan du blot bruge flamingoplader, som du placerer oven på det kapillarbrydende lag. Isoleringslaget skal minimum være 30 cm tykt og gerne tykkere. På den måde lever du op til de formelle regler, der gør sig gældende inden for området.
Oven på isoleringen skal du lægge dampspærre under dit betongulv, også kaldet en radonspærre, der er sidste led inden betongulvet kan komme på. Dette er et tyndt lag af polyethylenfolie, der er med til at forhindre fugt i at trænge op i gulvet. Det forhindrer samtidig også radon i at trænge op gennem dit nye gulv.
Gør det selv-støbning af gulv
Video af Handyman.dk
Når du har lagt de tre lag, som vi har gennemgået i ovenstående, er du klar til at støbe dit betongulv. Her får du en grundig gennemgang af, hvordan du selv støber dit gulv. Vi forklarer det hele for dig i en nem og overskuelig form, så du blot skal tage arbejdshandskerne på og komme i gang.
Trin-for-trin: Støbning af dit eget betongulv
- Først og fremmest er det vigtigt, at du afsætter gulvets højde med ledere. Det kan du gøre med brædder eller betonledere. Disse bruges som en type underlag for lister eller rør, hvilket sørger for, at du får en plan overflade.
- Bland din beton, som du kan lave af støbemix, vand og cement. Du kan også vælge at betale dig fra det og så bestille færdigblandet beton, som du får leveret på adressen.
- Når din betonblanding er klar, skal du blot fylde den ud på gulvet. Herefter anvender du et træbræt til at udglatte og fordele din beton. Bevægelsen skal være ind mod dig selv, og du bør passe på med længden på dit bræt. Jo længere det er, desto større er sandsynligheden for, at du trækker skævt. Brug cirka én meter beton ad gangen.
- Efter du har fyldt beton på gulvet, skal dit nye betongulv beskyttes mod udtørring. Når gulvet er tilstrækkeligt tørt til, at du kan gå på det, skal du lægge plastfolie over dit betongulv. Tilføj også løbende en smule vand på gulvet.
- Efter 2-3 dage skal du tilføje et slidlag. Dette lag gør dit betongulv slidstærkt og hårdført over for skidt og snavs. Slidlaget laves ved at hælde flydende beton ud på gulvet og afrette det med et bræt igen. Laget fylder små huller ud, og derfor er det vigtigt, at du glatter betonlaget helt ud med et pudsebræt.
- Efterfølgende skal du gentage samme procedure med plastfolien, så gulvet netop ikke udtørrer. Når dit gulv er tørt, er du klar til enten at lægge et gulv ovenpå eller beholde dit smukke betongulv.
Opretning af gulvet
For at kunne lægge et klassisk flisegulv oven på dit rå betongulv, er det nødvendigt med en helt plan overflade. Derfor kan du være nødt til at foretage en opretning, hvor du anvender selvnivellerende gulvspartelmasse. Nivellering af betongulv går helt enkelt ud på, at du udfylder små huller og sikrer dig en overflade, der er jævn og plan.
Først skal du sørge for at udfylde eventuelt større fordybninger selv. Herefter skal du slibe de høje toppe ned, så betongulvet får samme højde. Inden du kan anvende den nivellerende beton, skal du prime dit betongulv. Primeren sørger for, at din nivelleringsmasse vil binde sig til underlaget. Herefter er du klar til at spartle.
Når du skal lave en plan overflade, skal du tilføje spartelmassen lidt efter lidt. Du skal hjælpe den godt på vej med eksempelvis en tandspartel. På den måde kan du udglatte den bedst muligt. Herefter skal din nivellering af betongulvet blot tørre, hvilket vil tage et døgns tid alt afhængigt af mængden.
Anbefaling: Læs “Gulvkonstruktioner af beton”
Betongulv på badeværelset
Der er en række gode grunde til at gøre som mange andre danskere og få et betongulv på badeværelset. Det moderne og stilsikre gulv har samtidig også en række fordele, som du kan nyde godt af. Med et betongulv på badeværelset kan du glæde dig over:
- Betongulvet holder på varmen og sørger for, at gulvet ikke bliver udsat for fugt og skimmel.
- Beton binder varme, og derfor er det energivenligt for dig, der har gulvvarme.
- Gulvet er billigt at lave.
- Det er nemt at rengøre, og du undgår at have furer mellem fliser eller klinker.
Der er altså god grund til at få sig et betongulv på badeværelset. Når du vælger at gøre dette, skal du blot være opmærksom på, at du får lavet en konstruktion, der er 100 % vandtæt. På den måde kan du være sikker på, at fugt og skimmel ikke sætter sig i dit betongulv, men i stedet holder sig langt væk fra dit nye gulv.
En anden fordel ved et råt betongulv på dit badeværelse er, at det er særdeles moderne lige nu. Det giver dig samtidig muligheden for altid at tilføje epoxy eller fliser, hvis du gerne vil ændre dit badeværelses look. Du kan hurtigt, nemt og billigt ændre dit badeværelses udtryk og dermed få et helt nyt badeværelse til en billig pris.
Betongulv i køkkenet
Det er ikke kun på badeværelset, at betongulvet kan vinde indpas. Faktisk er det også særdeles praktisk at have i køkkenet, og du kan nemt holde det rent og pænt. Når du vælger betongulvet som dit foretrukne underlag, skal du være opmærksom på en række faldgruber, du skal sørge for at imødekomme.
Først og fremmest er beton et stærkt materiale, men det er særligt følsomt over for kraftige farvestoffer, såsom rødvin. Dette kan du helt undgå at skulle tænke på ved blot at tilføre dit betongulv en god overfladebehandling. På den måde kan dit betongulv være helt afvisende over for skidt og snavs.
Skader på dit betongulv kan være svære at udbedre, uden det er en omfattende proces. Dog skal der meget til for at kunne lave en revne i dit betongulv, og derfor bør du ikke være bekymret for dette i dit køkken.
Når du vælger at have betongulv i køkkenet, gør du dig selv en tjeneste. For vi kommer ikke uden om betongulvets fantastiske holdbarhed og nemme overflade. Det kan være en fordel for dig at gå på udkig efter nogle plader, der kan sørge for en god akustik i dit køkken. Med et hårdt materiale som beton vil lyden blive kastet tilbage, og det gælder især, hvis du har højt til loftet. Med akustikplader på væggene eller i loftet vil du skabe en rar atmosfære og en behagelig lyd i rummet.
Støbning af gulv i garage
Garagegulvet er i mange boliger allerede lavet af beton, men måske det trænger til en udskiftning hjemme hos dig. Du kan nemt lægge et nyt betongulv i din garage, så du er sikker på, at det er plant og ser indbydende ud. Her skal du blot bruge samme fremgangsmåde, som vi allerede har gennemgået.
Det er ikke lige så nødvendigt med et tykt lag isolering, hvis du ikke kræver en garage med god isoleringsevne. Vi anbefaler dog på det kraftigste, at du alligevel sørger for et tykt lag isolering for at få den fulde effekt. På den måde kan du også nemt opbevare forskellige ting i garagen, samtidig med at den altid vil være varm og tør.
I garagen er det vigtigt, at du overfladebehandler dit betongulv. Betongulvet er et stærkt materiale til et gulv i garagen, der dog er svært at reparere, hvis du taber en hammer eller lignende, som skader gulvet. Til gengæld er der ingen rengøring, hvilket er en stor fordel i en garage.
Støbning af gulv med gulvvarme
Vil du gerne have et flot betongulv med gulvvarme nedenunder? Så har vi her den helt rette guide til dig. Her kan du nemlig finde en fuld guide til, hvordan du laver gulvvarme i beton. Betongulv med gulvvarme er al tiden værd, og så er det en miljøvenlig form for opvarmning af dit gulv og din bolig. Processen med gulvvarme under dit betongulv deles ind i følgende trin:
- Det solide underlag
- Installering af varmerør
- Støbning af gulv.
Lad os først kigge på, hvordan du opbygger et godt underlag til dine varmerør. For at lægge et godt underlag kan du eksempelvis anvende nøddesten og herefter følge op med et lag af isoleringsplader. Du bør altid lægge minimum 100 mm isolering, inden du placerer armeringsjern ovenpå, hvilket er nødvendigt at anvende mellem underlag og varmerør.
Når du har fastmonteret armeringsjernet, er du klar til at lægge varmerørene. Rørene skal placeres på den rigtige måde, så du kan få det bedste udbytte af varmen. Det kan være en god idé at forhøre sig hos en fagmand for den mest optimale placering af de forskellige varmerør. Varmerørene skal hæftes fast på armeringsjernet, og dette kan gøres med en bindemaskine eller strips.
Herefter skal du blot i gang med at støbe dit betongulv. Bland din ønskede masse, og hæld den ud over armeringsjernet. Det er vigtigt, at du sørger for at glatte det helt ud og samtidig afmåle den præcise højde. Brug et stykke træ til at glatte din beton ud, og lad det efterfølgende tørre med plastikfolie henover sig.
Epoxygulvet – en luksuriøs opgradering
Vi har efterhånden nævnt det velkendte epoxygulv et par gange, og her kan du læse mere om, hvad det handler om. Epoxymaling er en kraftig maling bestående af to komponenter. Malingen minder om en klassisk gulvmaling og er særdeles slidstærk. Malingen skal tvinges ud på gulvet ved at rulle den ud. Det færdige resultat er en skinnende overflade og et helt glat gulv, der giver et fantastisk flot og moderne udtryk.
Epoxy har, ligesom betongulvet, sine fordele. Det har først og fremmest et helt unikt udseende, som er med til at skabe en personlig og stilren bolig for dig. Det er samtidig et materiale, hvor du får meget for pengene. Derudover kan du glæde dig over fordele som:
- Et modstandsdygtigt materiale, der holder vand ude og varme inde
- Lang holdbarhed
- Beskytter det underliggende materiale.
Epoxygulvet kan være en god mulighed for dig, der gerne vil have lidt variation i eksempelvis køkkenet eller på badeværelset. Du kan altid fjerne det igen, og med et plant betongulv er det nemt for dig at lægge epoxygulvet.