Med papirisolering kan du se frem til en økonomisk besparelse og et lavere miljøaftryk.
Papirisolering eller papiruld er et materiale, der fungerer perfekt som isolering.
Isoleringsevnen er helt i top samtidig med, at det er meget miljøvenligt.
Her på siden kan du blive klogere på, hvad papirisolering koster og hvad du ellers bør være opmærksom på, hvis du overvejer papiruld som isoleringsform.
Få 3 gratis tilbud på papirisolering
Pris: Hvad koster papirisolering?
En standard papirisolering koster typisk 100 kr. pr. m2.
Prisen på papirisolering afhænger af isoleringstykkelsen. Herunder kan du se en tabel med isoleringstykkelser og dertilhørende cirkapriser.
Isoleringstykkelse | Pris pr. m2 alt inklusiv |
100 mm | 100 kr. |
150 mm | 130 kr. |
200 mm | 160 kr. |
250 mm | 185 kr. |
300 mm | 220 kr. |
Få 3 gratis tilbud på papirisolering
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på papirisolering.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på papirisolering
Værd at vide om isolering med papiruld
Skal du efterisolere i huset, eller måske bygge nyt? Nogle isoleringsopgaver er nemme at udføre, og andre kræver ekstra håndværksarbejde. Men i alle tilfælde er god isolering af afgørende betydning, uanset om huset er nyt eller gammelt, og det forbedrer både indeklimaet og varmeregnskabet. De fleste ved, hvor bekosteligt, det kan være at varme et hus op, der ikke kan holde tilstrækkeligt godt på varmen. Men i dag er der mange muligheder, når det kommer til isolering i rummene i boligen.
Derfor er der også gode grunde til at kigge på de moderne isoleringsmetoder og materialer, der bruges i byggebranchen i dag. Et af de mest alsidige er papirisolering, og det kan du læse meget mere om her. Hvor kan du for eksempel isolere med papiruld? Hvordan er materialet forarbejdet? Kan du bruge papirisolering i en-gør-det-selv-opgave? Dette og meget mere kan du få svar på her på siden. Samtidig kan du også se, hvad papirisolering kan koste, og hvordan du finder gode tilbud fra professionelle fagfolk med 3byggetilbud.dk, så du kan komme godt fra start.
Invester i god isolering
Efterisolering kan i visse tilfælde medføre en del udgifter. Det er ikke blandt de dyreste håndværksopgaver, langt de fleste husejere kan have gavn og glæde af det. Men afhængigt at, hvor stort et område – og hvilke bygningsdele, der skal isoleres, kan det godt løbe op.
Til gengæld er der meget vundet at have et hus, der er grundigt og effektivt isoleret. Efterisolering på et enkelt loft eller i gulvet kan mindske varmeudgifterne betragteligt, og måske med tiden tjene sig selv ind. Samtidig er det skånsomt for klimaet, og stiller huset bedre på boligmarkedet, hvis det skal sælges i fremtiden.
Hvad er papirisolering?
du har brugt papirisolering i Danmark siden 1990’erne. I den store verden har det imidlertid været anvendt meget længere. Det er et effektivt isoleringsmateriale, som udmærker sig ved at kunne anvendes på virkelige mange områder. Bortset fra terrændækket ved husets fundament kan papiruld bruges i næsten alle de typiske bygningsdele, der skal isoleres. Loft, gulv, mure, vægge og lignende.
Papiruld er et miljøvenligt og naturligt produkt, der produceres af genbrugspapir. Det har samtidig beholdt mange af egenskaberne fra træet, som papiret oprindeligt er lavet af. Blandt andet evnen til at ”ånde”, det vil sige at kunne optage og afgive fugt.
I forarbejdningen findeles materialet til de bittesmå dele, så det minder om en blød ”uld”, der er let og nem at blæse ind som isolering. Derudover udsættes det for en kemisk behandling, som både gør det brandsikkert og modstandsdygtigt overfor skadedyr, svamp og lignende.
Papiruld har samme lave λ-værdi og gode isoleringsegenskaber som eksempelvis glasuld og mineraluld. I visse tilfælde endda bedre. Den væsentligste forskel på papirisolering og Rockwool er, at mineralulden ofte skal bruges sammen med en dampspærre for at beskytte isoleringen mod fugt. Papirisolering kan i mange tilfælde overflødiggøre dette ekstra element.
Hvad betyder U-værdien?
Du er formentlig stødt på betegnelsen U-værdi, hvis du har fundet ud af, at der er brug for bedre isolering derhjemme, eller hvis du er i færd med at undersøge markedet for isoleringsmaterialer. U-værdi betegner den praktiske isoleringsevne i en given del af en bygning, for eksempel en mur, når der tages højde for tykkelsen og isoleringsevnen for alle de materialer, den består af. I et teoretisk eksempel kan det være teglsten og Rockwool og eventuelle mellemlag. En lav U-værdi betyder i det tilfælde, at muren samlet set har en god evne til at holde på varmen.
Hvis du ser på de enkelte elementer og produkter, er det imidlertid den såkaldte λ-værdi, du skal holde øje med. λ (lambda) er et græsk bogstav, som i fysikken bruges til at beskrive et materiales varmeledningsevne. Gode varmeledningsevner er naturligvis det modsatte af, hvad du leder efter, når det gælder om at finde velegnede isoleringsmaterialer. Så derfor bør λ-værdien være så lav som muligt. Mineraluld eller glasuld kan typisk have en λ-værdi fra 0,037 til 0,043, og papiruld har en tilsvarende værdi på omkring 0,038. Ofte skrives tallene blot som hele tal, men det er det samme, der menes. For eksempel: λ-værdi: 38.
Hvor kan papirisolering bruges?
Papiruld kan bruges til næsten alle isoleringsformål, lige fra lofter og skråvægge, gulve og krybekælde til hulmure og etageadskillelser. Det er et fleksibelt og alsidigt materiale, som i kraft af den kemiske bearbejdning både er brandsikkert og modstandsdygtigt overfor fugt, svamp og skadedyr. Ofte tilsættes papirulden også en lim, som gør, at den kan hæfte på de emner og overflader, hvor det sprøjtes eller blæses ind.
Det er meget almindeligt at anvende papirisolering på loftet, fordi det er nemt at komme til. Det har også den fordel, at du i mange tilfælde kan bruge papirisoleringen uden dampspærre. Papirulden kan nemlig optage og afgive fugten ligesom træværket, uden at isoleringsevnen kompromitteres. Mineraluld er også velegnet, og bruges tit i loftskonstruktioner, men det kræver, at isoleringen skærmes mod fugten.
Terrændækket er det eneste sted, hvor man ikke bruger papiruld i isoleringen. Her er flamingo, eller såkaldt polystyren mere almindeligt, fordi det helt blokerer for den fugt, der kommer fra jorden.
Gør-det-selv papirisolering
Langt de fleste vælger at få professionel hjælp til papirisolering, men du kan godt gøre det selv. Det kræver en del teknisk viden og det rette sikkerhedsudstyr. For eksempel en maske, der kan beskytte luftvejene, når ulden skal blæses ind.
Prisen for papirisolering kan reduceres, hvis du gør det selv. Materialeomkostningerne vil i så fald ofte være den største udgift. Men specialudstyret vil typisk skulle lejes, og det hører også med i regnskabet. Langt det meste papirisolering sælges til professionelle isolatører. Men du kan købe papirisolering i Bauhaus og lignende velassorterede byggemarkeder. For eksempel kan du anskaffe Isocell papirisolering til en pris på ca. 5000 kr. for en palle med lidt under 300 kg. Både mængderne og priserne på markedet kan imidlertid variere.
Mere om prisen på papirisolering
Hvis du ikke udfører isoleringen som gør-det-selv-arbejde, vil papirisoleringens pris ofte være den, du aftaler med isolatøren. Det er klart det mest almindelige. Nogle serviceudbydere bruger også deres eget produkt, for eksempel Thermofloc papirisolering. I den aftalte pris indgår typisk både arbejdet og materialeomkostningerne. Men der er flere ting, som kan påvirke regnestykket, navnlig stedet, der skal isoleres: Hvor meget arbejde kræver det at gøre det klart til isolering.
Hvis du vil have et foreløbigt estimat af omkostningerne, er det bedste at tage udgangspunkt i kendte faktorer som materialepriser, tykkelsen af isoleringen og antallet af kvadratmeter, der skal isoleres. Loftisolering er relativt billig, og kan bruges som et hypotetisk eksempel. Det er ikke urealistisk at kunne købe papirisolering på et loft til en pris af ca. 60 kr. per kvadratmeter. Det forudsætter, at du isolerer i en gængs tykkelse på 100 mm. I praksis vil prisen dog både kunne være lavere og højere. Hulmursisolering er ofte en lidt dyrere opgave, og der vil du med et tilsvarende eksempel måske kunne anslå en kvadratmeterpris på omkring 100 kr.
Hvor køber du papirisolering?
Håndværkerpriser kan være svære at sammenligne uden først at have været i forbindelse med flere firmaer og udbydere. Det er en uomgængelig, men ofte nødvendig del af at planlægge byggearbejde. Men 3byggetilbud.dk gør det meget simplere. Det er en landsdækkende tilbuds- og sammenligningstjeneste for næsten alle brancher på håndværksområdet. Det er oplagt at bruge 3byggetilbud.dk til at indsnævre dine søgekriterier og beskrive den opgave, du søger professionel hjælp til.
Kriterierne kan for eksempel være: ”Billig papirisolering i Horsens”, ”Hulmursisolering med papiruld i Thisted” eller ”Papirisolering på loft i Viborg.” Du kan også søge på hele landsdele. For eksempel: ”Papirisolering i Thy.” Sjælland og resten af landet er naturligvis også dækket. Når du har beskrevet din opgave, vurderer 3byggetilbud.dk mulighederne, og finder tre velegnede udbydere. Bentzen Papirisolering eller Nordisk Papirisolering som eksempel. Derpå bliver du selv kontaktet med tre gode tilbud, som du gratis og uforpligtende kan vælge imellem.