• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Bygga.dk

Bygga.dk

Få tilbud fra de rette fagfolk

  • Brancher
  • Opgaver
  • Om
  • Få 3 gratis tilbud

Montering af tagrender

Hvad koster montering af tagrender?
Se priser her - helt gratis.

Du er her: Forside / Montering af tagrender

Zink, aluzink, stål, kobber eller plast? Mulighederne mange, når du skal have monteret nye tagrender på huset.

Her på siden kan du læse mere om de enkelte materialer, ligesom du også kan finde priser på, hvad monteringen koster.

Vil du have en pris på montering af tagrender?

Start her

Indhold på denne side

  • Hvad koster montering af tagrender?
  • Få 3 gratis tilbud på montering af tagrender
  • Forskellige priser på montering af tagrender
    • Få professionel hjælp til monteringen
  • Typer af tagrender – Vælg de rigtige materialer
  • Montering af tagrender i zink
    • Plastmo er en populær producent
  • Tagrender i plast og PVC
    • Fordele ved plast og PVC
  • Den dyreste løsning: Tagrender i kobber
    • Fordele ved at vælge kobber
  • Tagrender i stål
  • Montering af nye tagrender – Kan jeg gøre det selv?
    • Tips til gør det selv montering af tagrender
  • Sådan monterer du tagrender selv

Hvad koster montering af tagrender?

Hvad montering af tagrender koster, varierer efter, hvor omfangsrig opgaven er. Skal du have opsat tagrender rundt om hele huset eller er det kun aktuelt at udskifte enkelte dele? Det har betydning for den samlede pris.

Du må derfor først vide, hvor mange meter du har brug for, før du kan spore dig ind på, hvad monteringen koster.

Samtidig har materialet også indflydelse på prisen. Drømmer du om tagrender i aluzink, kobber, PVC eller et helt fjerde alternativ? Mulighederne er mange, men er det den billigste pris, du går efter, er det en fordel at fordybe dig i de enkelte materialer, før du beslutter dig for, hvilket design du skal have på boligen.

En tredje ting, der er med til at bestemme, hvad montering af tagrender koster, er selve opsætningen. Klarer du arbejdet selv eller har du brug for professionel hjælp? Det er naturligvis billigere at opsætte tagrenderne selv, men det er samtidig en stor opgave, som ofte kræver både stillads og stiger. Derfor vælger mange at få en fagmand til at udføre arbejdet. På den måde kan du være sikker på, at opgaven er udført til perfektion, så vandet bortledes korrekt og du undgår fugtskader ved huset.


Få 3 gratis tilbud på montering af tagrender

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på montering af tagrender.

Video: Sådan fungerer det

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende
  • Bestil tilbud på kun 5 minutter
  • Mulighed for at spare mange penge

Enterprisegaranti

Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.

Hvad siger andre:

Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.

Få 3 gratis tilbud på montering af tagrender


Forskellige priser på montering af tagrender

Har du været rundt med målebåndet? Det er en fordel for dig at vide, hvor mange meter du har brug for, når huset skal udstyres med nye tagrender. Der er nemlig markant forskel i pris afhængig af, om du har et stort eller lille hus, ligesom valget af materialer også spiller en afgørende faktor for det samlede beløb.

Den billigste løsning er at vælge tagrender i plast. Her ligger priserne på omkring 4.000 kroner, skarpt forfulgt at tagrender i stål, som koster fra 5.000 kroner.

Montering af tagrender i zink eller kobber har de højeste priser, som lander på et niveau omkring henholdsvis 8.000 kroner og 16.000 kroner.

Skal du have monteret nye tagrender? Du får altid oplyst pris på tagrender i metermål. Når du ringer til din lokale montør for at få et godt tilbud på montering af tagrender, får du derfor fra begyndelsen af vide, hvad den samlede pris på opsætningen bliver. Derfor er det en fordel for dig at vide, hvor mange meter du skal have monteret, før du ringer efter en professionel håndværker. På den måde kan du nemlig være sikker på at kende den rigtige pris fra begyndelsen.

Få professionel hjælp til monteringen

Det kan være en stor opgave at opsætte tagrender på boligen. Har du det rigtige værktøj og har du mod på at klatre på stiger og stilladser? Selv den mest ihærdige gør det selv-type kan få kolde fødder ved tanken om at montere tagrender i højden. For at slippe for at balancere på det yderste trin, og samtidig håndtere både tagrender og tungt værktøj, kan du vælge at få en professionel fagmand til at udføre opgaven for dig.

Vil du give opgaven videre? Der er flere fordele ved at udlicitere arbejdet til en ekspert. Det vigtigste er, at du kan være sikker på, at monteringen udføres korrekt. Den største risikofaktor ved selv at montere tagrender er, at resultatet ikke bliver tæt. På længere sigt medfører det opfugtning omkring husfacaden, og det kan give store udfordringer. En erfaren fagmand er opmærksom på alle detaljer, så du kan være sikker på, at vandet bortledes på den rigtige måde.

Derudover kan du faktisk også spare penge, når du får en håndværker til løse opgaven for dig. De har nemlig adgang til solide indkøbsaftaler, så du er garanteret den bedste pris på montering af tagrender.

Typer af tagrender – Vælg de rigtige materialer

Når tagrender skal skiftes, vælger mange det samme materiale igen. Valget er komfortabelt, men måske du burde overveje nye muligheder? Materialevalget kan gøre store underværker, og drømmer du om give huset en make over, er tagrenderne et godt sted at starte. Det er en let måde at give huset en ny stil på, og udvalget af materialer er bredt.

Det vigtigste du skal være opmærksom på, når du skal have monteret nye tagrender, er at du vælger nogle, som passer sammen med huset. Tagrender i kobber er et smukt og elegant valg, som tilføjer huset karakter, men det er ikke alle ejendomme, der kan bære denne type. Det samme gælder tagrender i zink, som ofte benyttes på offentlige bygninger.

Ved du, hvad de fleste foretrækker? Når du lader øjnene vandre mellem villaerne i det danske land, vil du se, at størstedelen af boligerne har tagrender i stål. Forståeligt nok for ståltagrender er utroligt holdbare, og materialet er så stærkt, at du nemt kan stille en stige op ad dem, når de skal renses. De fordele får du ikke, hvis du monterer tagrender i aluzink, PVC eller kobber.

Montering af tagrender i zink

Zink er et meget populært materiale, når toppen af huset skal dækkes ind og beskyttes mod vind og vejr. Materialet er nemlig yderst holdbart, og har en stor modstandskraft over for vind og vejr.

Foruden at være et smukt valg til huset, hvad enten det er en ældre bolig eller et nybyggeri, er det også et miljørigtigt valg. Zink er et naturligt råstof, som kun kræver få ressourcer at udvinde, og da tagrenderne kun er lavet af zink, giver det mulighed for at omsmelte dem, så de kan genbruges. Det er derfor et bæredygtigt valg at montere tagrender i zink på huset.

Plastmo er en populær producent

En af fordelene ved zink er, at materialet let kan bearbejdes. På den måde kan tagrenderne formes og tilpasses alle typer af bygninger, hvad enten drømmen er firkantede tagrender eller de klassiske runde, som langt de fleste foretrækker.

Har du forelsket dig i den smukke, gråblå zink, er der flere producenter, som kan levere tagrenderne til dig. En af de mest populære på markedet er Plastmo.

Vil du selv sætte tagrenderne op? Det praktiske ved det efterspurgte mærke er, at du selv kan klare montering af Plastmo tagrender, som både kan limes og loddes sammen.

Du kan både få de originale tagrender i zink hos Plastmo, ligesom de også kan tilbyde dig montering af tagrender i aluzink.

Tagrender i plast og PVC

Den billigste løsning er at vælge tagrender i plast, så vil du spare på budgettet, er det materialet, du skal gå efter.

Frygter du en lang og kold vinter, hvor nedløbsrør fryser til? Du vil ikke opleve problemer om vinteren, når der er monteret tagrender af plast på huset. De kan nemlig sagtens klare, at der ophobes store mængder sne og is i dem. Tagrender i plast har en lang holdbarhed, og det positive ved denne type er, at de ikke kan frostsprænge.

I langt de fleste tilfælde er tagrender i plast produceret i PVC, som er ekstremt holdbart, men samtidig utroligt let – og det er en fordel under monteringen. Den lave vægt giver nemlig ikke udfordringer – modsat de tunge tagrender i kobber – når du skal sætte dem op. Du kan også let tilpasse stykkerne, hvis du selv sætter dem op, for med en nedstryger saver du hurtigt igennem rørene.

Fordele ved plast og PVC

Lyder det som den rigtige løsning for dig at få monteret PVC tagrender på huset? Herunder kan du se flere fordele ved tagrender i plast.

  • Tåler vintervejr, sne, frost og is
  • Stor modstandskraft over for UV-stråler
  • Ruster ikke
  • Kan bruges til alle tagtyper
  • Den billigste løsning

Den dyreste løsning: Tagrender i kobber

Kobber er et meget smukt materiale, som giver boligen et eksklusivt og stilfuldt udtryk. Bor du i en ældre murermesterbolig eller en smuk, hvidkalket patriciervilla? Huse med pondus bærer stolt kobbertagrender, og drømmer du om et markant seende til hjemmet, kan du med fordel vælge kobber.

Imidlertid er det langt den dyreste løsning af vælge kobber som det foretrukne materiale, men med det in mente, må du også vide, at kobber har den længste holdbarhed. Du skal derfor ikke forvente at udskifte kobbertagrenderne mere end én gang i din levetid.

Vælger du at montere tagrender i kobber på ejendommen, må du være opmærksom på, at materialet ændrer farve over tid. I begyndelsen har kobber en smuk, rødbrun farve, men i løbet af de kommende år, vil det patinere og opnå det kendte, grønne udseendet. Det er kobberens karakter at reagere sådan, og netop det gør materialet så elsket. Derudover er det grønne lag med til at forlænge tagrendernes levetid, da patinaen beskytter rørene.

Fordele ved at vælge kobber

Du kan med fordel vælge kobber, når du skal have udskiftet tagrenderne på huset. Kender du alle fordelene ved materialet? Herunder kan du læse mere om det, før du tager den endelige beslutning om, hvilke tagrender du skal have monteret.

  • Meget resistent over for alle vejrforhold
  • Lang holdbarhed
  • Understøtte både nye og ældre boligers elegante udtryk
  • Et blødt materiale, som er let at montere

Tagrender i stål

Stål er et meget stærkt materiale, og vil du have et resultat, som kan tåle lidt af hvert, er metaltagrender et oplagt valg.

Foruden at være et meget slidstærkt materiale, har stål også den fordel, at det er billigt at få monteret sammenlignet med zink og kobber. Netop derfor kan du spotte tagrender af stål på langt de fleste villaer i nabolaget.

Vil du selv montere tagrenderne? Du vil ikke opleve mange udfordringer, hvis du selv opsætter denne type, for du kan nemlig sagtens stille en stige op ad tagrenden uden at frygte, den knækker under vægten. Det kan du ikke køre, hvis du vælger tagrender af kobber, zink eller plast, som er markant blødere materialer.

Montering af nye tagrender – Kan jeg gøre det selv?

Vil du spare penge, er det oplagt at montere tagrenderne selv. Har du stor erfaring med gør det selv? Hvis du har den tekniske viden og det rigtige værktøj, kan du med fordel selv opsætte tagrenderne. Du må dog være opmærksom på flere ting, før du trækker i arbejdstøjet og åbner værktøjskassen.

Tips til gør det selv montering af tagrender

  • Kend dit materiale – der er forskel på kobber, zink, stål og plast
  • Få styr på opmåling før du går i gang
  • Kend reglerne og sæt dig ind i byggeteknisk lovgivning
  • Brug godkendt sikkerhedsudstyr
  • Hav værktøjet parat – og glem ikke stilladser og stiger

Er du en erfaren gør det selv-type, ved du måske allerede, at det ikke er alle tagrender, du selv kan montere. Nogle materialer kræver professionelt udstyr for at blive monteret korrekt, så du undgår utætheder og andre defekter.

Ved du, hvilke materialer du selv kan montere? Kobbertagrender er blandt de typer, du ikke selv kan opsætte. Her må du ringe efter en professionel håndværker, som har det nødvendige udstyr og den komplette ekspertise til at udføre monteringen, så du får det resultat, du har i tankerne.

Sådan monterer du tagrender selv

Det er ikke alle tagrender, der skal opsættes på samme måde, og det må du være klar over, før du selv går i gang med opgaven. Montering af tagrender fra Rodena eller Lindab kræver måske noget helt andet end tagrender fra Plastmo.

Du får brug for flere forskellige typer værktøj og udstyr, når du selv står for monteringen. Har du de nødvendige ting i værktøjskassen? Du får brug for nedstryger, hammer, speciallim eller montagelim, stålsaks, arbejdshandsker, stillads og stige. I nogle tilfælde vil du også få brug for specialudstyr, som kan tilpasse vanskelige materialer uden at de tager skade. Det er især aktuelt, når du monterer tagrender i stål eller kobber.

Før du går i gang med selve monteringen, må du foretage en grundig opmåling. Det er vigtigt, du er yderst nøjagtig på dette stadie, da det vil have afgørende betydning senere. Du skal huske at have overlap med i dine udregninger, så du ved, at hver rende har mulighed for at overlappe, når du monterer tagrenderne.

Har du styr på alle tallene? Når du kender målene, kan du montere tagrenderne ved hjælp af kraftige forfjedre og rendejern.

Footer

Hvad er Bygga.dk?

Hos Bygga.dk hjælper vi dig med at finde gode fagfolk og håndværkere til fair priser. I samarbejde med vores partner kan du få gratis tilbud på opgaver inden for anlæg, bygge, renovering og andre erhverv.

Derudover handler Bygga.dk om at formidle aktuel information og viden om det meste inden for bolig- og byggebranchen. Alt sammen med henblik på at gøre dit liv som boligejer så godt som muligt.

Populære brancher

  • VVS
  • Glarmester
  • Elektriker
  • Anlægsgartner
  • Nedrivning
  • Blikkenslager
  • Maler
  • Murer
  • Tømrer
  • Byggefirma
  • Brolægger
  • Kloakmester
  • Pris på gulvafslibning
  • Byggesagkyndig

Information

Email: kontakt@bygga.dk

Om os

Ofte stillede spørgsmål

Trustpilot

Videnscenter

Copyright © Bygga.dk. Alle rettigheder forbeholdes
Om | Kontakt | FAQ | Sitemap | Cookie- og privatlivspolitik

Bygga.dk anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. OK Afvis Læs mere
Cookie- og privatlivspolitik

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR