Den største fordel ved at have en garage, er, at bilen holder tørt og lunt under tag.
Det beskytter den mod vind og vejr, så den ikke ruster.
Kender du flere fordele ved et praktisk overdække?
Du kan både benytte garagen som værksted, opbevaringssted og hobbyrum, hvis du vil udnytte de ekstra kvadratmeters fulde potentiale.
Her på siden kan du finde informationer, som klæder dig godt på til byggeriet.
Er du klar til at tage det første spadestik til fundamentet?
Læs blandt andet om de forskellige løsninger og hvad de koster at opføre, før du går i gang.
Vil du have en pris på en garage?
Hvad koster en garage?
Skal din nye garage være fritstående eller opføres som tilbygning? Det har indflydelse på prisen, ligesom valget af materialer også får beløbet til at ændre sig. Antallet af kvadratmeter er imidlertid det, der har den største betydning for, hvad en garage koster.
En mindre garage, der kun skal have plads til en enkelt bil, skal være omkring 40 m2, mens en dobbelt garage fylder minimum 50 m2. Du skal regne med, at prisen pr. m2 begynder ved 5.000 kroner, men har du hænderne skruet rigtigt på, så du selv kan klare opførelsen, vil det som regel blive billigere.
En dobbelt garage er dyrest
En ny tilbygning er altid dyr at realisere, uanset om du foretrækker konstruktioner i træ eller mursten. Har du brug for plads til to biler eller ekstra opbevaring, er det oplagt at vælge en dobbelt garage. De ekstra kvadratmeter giver stor glæde og funktionalitet i hverdagen, så der er god plads til at stige ud af bilen og tage indkøb med ind, men også møbler eller andre ting kan gemmes lidt af vejen her.
Vil det lette din hverdag med en dobbelt løsning, der giver god plads til indkørsel og udkørsel? Både de store og små biler har glæde af de mange kvadratmeter, når parkeringen skal gå gnidningsfrit. Hvilke priser du kan forvente på din garage afhænger naturligvis af størrelsen, men du skal regne med en pris på omkring 400.000 for en fuldmuret, dobbelt garage.
Få 3 gratis tilbud på en garage
I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på en garage.
Video: Sådan fungerer det
Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk
- Det er gratis og uforpligtende
- Bestil tilbud på kun 5 minutter
- Mulighed for at spare mange penge
Enterprisegaranti
Med 3byggetilbud.dks enterprisegaranti er du sikret for op til 35.000 kr. i tilfælde af håndværksmæssige fejl eller mangler.
Hvad siger andre:
Jeg kom meget hurtigt i kontakt med den håndværker som jeg skulle bruge. Opgaven blev klaret lynhurtigt og til den aftalte pris. – Anmeldelse fra Trustpilot.
Få 3 gratis tilbud på en garage
Vælg den rigtige garage
Der venter mange store beslutninger, når du først har bestemt dig for at opføre en garage. Der er nemlig mange muligheder at vælge imellem, og din største opgave bliver at finde den løsning, som opfylder alle dine behov.
Vil du opføre en garage i træ eller mursten? Har du brug for en enkelt, en dobbelt eller en garage med port, der åbner og lukker automatisk? Der er mange spørgsmål, du skal stille dig selv, før det færdige resultatet kan realiseres. Du må også have in mente, hvor mange biler, der skal parkeres under overdækket, ligesom det også kan være en fordel at tænke over, om der skal være plads til cykler, knallerter, græsslåmaskine eller andet udstyr.
Mange vælger også at benytte tilbygningen til opbevaring af brænde, for her holder det sig tørt, indtil det lægges i brændeovnen eller pejsen. Har du brug for et værksted eller et hobbyrum til dine mange projekter, er det oplagt at opføre en løsning med fuld isolering.
Har du brug for mere information, før du beslutter dig for, hvilken model du skal vælge? Herunder kan du fordybe dig i de mange varianter, der kan tilpasses dine behov.
Muret garage
Den mest almindelige løsning er at bygge en garage i mursten, og særligt skønt er det, hvis den opføres i forlængelse af huset. I regnvejr er det praktisk og behageligt at gå tørskoet ind i hjemmet, og skal du have indkøbsvarer med fra bagagerummet, er det en særlig fordel.
Imidlertid er der mange ting, du skal have styr på, før du går i gang med at etablere tilbygningen. Først og fremmest er det vigtigt, der er plads til den nye garage, og netop derfor er det en god idé at få professionel sparring helt fra begyndelsen. En erfaren murer har de nødvendige kompetencer, der guider dig sikkert gennem processen fra start til slut.
Har du styr på byggetilladelser, love og regler? Fagfolk ved, hvilke formalia, der skal falde på plads, før byggeriet kan begynde. Det er din sikkerhed for, at alt forløber efter planen.
Vil du have en muret garage, er første skridt på vejen at tage en jordbundsprøve, der fortæller, hvordan byggeriet skal opføres. Undergrunden har nemlig stor betydning for, hvordan udformningen forløber, for sand, ler eller kalk skal ikke håndteres på samme måde. Efter de vigtige målinger starter udgravninger til fundamentet, som støbes i beton, hvorefter væggene mures. Herefter monteres port og eventuelle vinduer, og afslutningsvist sættes der spær på din garage, så taget kan lægges.
En muret garage er et solidt valg, som ikke kræver meget vedligehold.
Garage i træ
Det er ikke så ofte, at du ser en garage i træ, når du kører langs de danske villaveje. Ofte vil dette eksklusive valg være taget i sommerhusområder, hvor det organiske udtryk understreger den hyggelige feriestemning.
Modsat en muret model kræver en trægarage vedligehold. Årligt må du behandle træet med olie eller maling, så du sikrer en lang holdbarhed. Når du vælger at bygge i et naturligt materiale, må du derfor regne med, at du minimum to gange om året skal gennemgå konstruktionen for at sikre, at træet er intakt, så fugt og råd ikke spreder sig i bygningen.
Kend fordelene ved en enkelt og en dobbelt garage
Et helt afgørende spørgsmål at stille sig selv, før byggeriet begyndes, er: Har du brug for en enkelt eller en dobbelt garage? Der er fordele og ulemper ved begge løsninger, og derfor bør du nøje sætte dig ind i, hvilken model der imødekommer dine ønsker bedst.
En enkelt garage er den billigste løsning, og kan du nøjes med få kvadratmeter, vil det være et sikkert valg. Har du imidlertid brug for at større areal, du kan brede dig over, vil det være oplagt at øge kvadratmeterne.
Drømmer du om en dobbelt garage med værksted eller hobbyrum? Jo flere m2 du opfører, jo mere plads har du til at udfolde dine mange projekter på. Samtidig giver det store rum dig også plads til ting, du ikke ønsker at opbevare i din bolig eller skuret. Det kan være alt fra ubrugte møbler til et ekstra køleskab, brænde, en havetraktor, surfboards, cykler og andet udstyr.
Byg selv garage eller færdigstøbt løsning?
Vil du selv i gang med arbejdet eller har du brug for en færdigbygget garage? Du kan både købe en garage som et byggesæt, du selv monterer, eller du kan vælge en færdigstøbt løsning.
Vælger du byggesættet leveres det med alle materialer og en tegning, så du let kan gå til opførelsen, hvis du har hænderne monteret rigtigt. Det er en populær og billig løsning, hvor du sparer udgifterne til håndværkerne, men selvfølgelig vil det også være muligt at få de professionelle folk til at opsætte byggesættet for dig.
Har du særlige ønsker til opførelsen? Et byggesæt kan ikke imødekomme alle dine behov, så har du specifikke krav til byggeriet, bør du vælge en færdigbygget garage. Det vil være en fordel for dig at tage kontakt til en arkitekt, som kan skræddersy en løsning til dig og i samarbejde med murer og tømrer levere et stærkt resultat. På den måde kan du også være sikker på, at gravearbejde og fundament er en del af prisen.
Byg selv garage
Du må sætte dig grundigt ind i flere formalia, før du går i gang med at bygge en garage selv. Det gælder både, hvis du er nybegynder eller har flere års erfaring med selvbyg.
Først bør du overveje, om du vil benytte dig af en pakkeløsning, der kan købes i byggemarkedet, eller om du vil lave en tegning af din nye garage selv. Den sidste mulighed giver dig frihed til at bestemme, hvordan tilbygningen skal udformes og hvilke materialer den skal opføres i. Vil du have stålspær til din garage eller foretrækker du træ? Du må selv tage alle valg, når du går i gang med byggeriet, og derfor må du afsætte tid til projektet.
Vigtigt at vide om love og regler
Der er mange love og regler, som skal overholdes, og bygger du selv garage, skal du sætte dig ind i alle reglementer. Du må ikke opføre nye bygninger, før du har fået tilladelse af kommunen, så du må til tasterne, før du begynder at grave fundament.
Skal du opføre en fritstående garage, der samlet er mellem 35 m2 og 50 m2, er det ikke nødvendigt at søge om byggetilladelse. Her kan du nøjes med at melde til kommunen, at du opfører en ny bygning – med mindre, du bor i rækkehus. Her skal nybyg indberettes, hvis arealet er over 20 m2.
Derudover skal du også vide, at der minimum skal være 2,5 meter til naboen, og at tilbygningens tag ikke må være over 2,5 meter højt. Du kan læse mere om de mange bestemmelser i byggereglementet, som du finder på kommunens hjemmeside.
Opfylder tilbygningen ikke alle regler, kan du blive tvunget til at rive garagen ned. Derfor er det vigtigt, du sætter dig godt ind i alle love.